Након још једног званичног прихватања, биткоин скочио до 7000 долара

Биткоин је наставио свој петодневни талас раста од 5.750 долара, колико је његова вриједност износила 28. октобра до преко 7.000 долара, колико је вриједио јуче.

петак, 3 новембра, 2017 / 13:47

Закључак је да је биткоиново пробијање нових максмалних граница повезано са његовом све вец́ом интеграцијом у редовне финансије.

Само јуче, ЦМЕ Група, мјесто највеће свјетске размјене опција је најавила да ће до краја 2017. године почети трговање биткоиновим фјучерсима. ЦМЕ Група је највећа берза за трговину опцијама и фјучерсима на свијету, а поред тога је и власник трговачке берзе у Чикагу, трговачког одбора у Чикагу, трговачке берзе у Њујорку и трговачког одбора Канзас Ситија.

Након објављивања ових резултата, Блоомберг је објавио да ЦМЕ-ов имприматур чини биткоин "легитимним” у свету финансија. ЦМЕ тако полако постаје најновији маинстреам играч који је прешао на биткоин, а посебно након најаве компаније Цхицаго Боард Оптионс Еxцханге (ЦБОЕ) да ц́е убудуће трговати биткоин опцијама и фјучерсима, и након што је ЛедгерX отворио своје тржиште за трговање биткоин фјучерсима.

Трговање битконским фјучерсима на регулисаним тржиштима, нарочито од стране великих ентитета као што су ЦБОЕ и ЦМЕ, отвара могућност да би у блиској будуц́ности било реално и стварање биткоин ЕТФ фонда може постиц́и. Када је СЕЦ одбио покушаје браће Винклвос да региструју такав ЕТФ, почетком ове године, регулатор је такође истакао да би могао да размотри одлуку, уколико дође до раста на тржишту фјучерса.

Са растућим прихватањем биткоина од стране финансијера и трговаца са Волстрита, небо је граница за ову дигиталну валуту. Иако тржишна капитализација биткоина вриједи 116 милијарди долара, она је ипак мања у поређењу са тржиштем деривата од 639 билиона долара. Ако би чак и најмањи дио тих средстава ушао у биткоин, његова вриједност би била незамислива.