Taдић напустио чело бањалучког СДС-а

Огњен Тадић поднио је неопозиву оставку на мјесто предсједника Градског одбора СДС-а Бањалука потврђено је АТВ-у. Он је оставку поднио на сједници бањалучког Градског одбора СДС-а која је још у току а в.д. предсједника ГО СДС-а ће до избора новог предсједника бити Александар Петковић, досадашњи Тадићев замјеник. Спекулише се да је Тадићу дио чланова Градског […]

четвртак, децембар 17, 2015 / 20:36

Огњен Тадић поднио је неопозиву оставку на мјесто предсједника Градског одбора СДС-а Бањалука потврђено је АТВ-у.

Он је оставку поднио на сједници бањалучког Градског одбора СДС-а која је још у току а в.д. предсједника ГО СДС-а ће до избора новог предсједника бити Александар Петковић, досадашњи Тадићев замјеник.

Спекулише се да је Тадићу дио чланова Градског одбора припремао смјену па их је он предухитрио својом оставком. Како сазнајемо на сједници се води жучна расправа.0 КОМЕНТАРА

 1. A, sada ozbiljno o temi.
  Tadić je trebao davno da podnese ostavku. Inače, treba da sve stranke otvore vrata , da naprave propuh, da se osvježe, da dodju nova lica, ne da na daskama „pozorišnim“ gledamo dvadeset godina ista lica, iste glumce, koji povremeno mijenjaju uloge, ansamble… A, narodu svaki dan sve gore i gore.

  Što se mene tiče, najradije bih da nas okupiraju , recimo, Austrija, Skandinavske zemlje, Švajcarska, pa i protiv današje Njemačke ne bih imao ništa protiv. Lično, te okupatore dočekao bih sa kitom cvijeća. Nešto bi nam i izgradili, zaposlili djecu da im tamo ne odlaze…
  Pa ako smo pod okupacijom, ne vjerujem da bi ti okupatori bili tako okrutni i svirepi kao ovaj naš domaći okupator.

  Kažu mi, morali bismo govoriti njihovim jezikom.

  Pa jedino što radi danas u Srpskoj su škole stranih jezika. Prebukirane su, djeca se zadužuju da nauče jezik zemlje u koju bježe ispred bijede kojom ih režim ubija.

 2. Мудар потез, јер је тешко вјеровати да ће СДС успјети поновити резултат из 2012. године. Господин Тадић се елегантно извукао.

  Међутим, избори се добијају радом на терену и новцем. Велика је штета за ту странку да су допустили да изгубе господина Маринка Драгишића. Иако сам у добрим односима и са Стевандићем и Тадићем, познајем доста људи у СДС који су једва чекали да обојица оду. С разликом, да Тадић остаје у странци, а могуће да ће задржати јак утицај на градски одбор. Ако желе резултат, морају да понуде нова лица.

  Чини се да су у паду и друге странке. СП ће се у БЛ можда и поцијепати ових дана, Радојичићев близак дарадник ми рече да граде паралелну структуру у странци и чекају тренутак. Процесуирање шефа клуба одборника је можда и порука Радојичићу. А хапшења неколико Додику блиских људи може да доведе до потпуног распада странке. Гаврановић је био велики промашај, тврде ми пријатељи из СНСД. ДНС ће баш новцем и радом на терену, а могу чак и профитирати распадом СНСД. ПДП ће остати вјероватно на истом, као и НДС. Дакле, поново се отвара велики простор, али нема ко да уђе на упражњена мјеста. Локални су избори, много кандидата, па не треба занемарити да свако има неког рођака, кума, пријатеља на листи, тако да се мање уопште гласа за странке. Ипак, 50 КМ је битније и од рођака, и кума, и пријатеља. Кеш може да пресуди. Судбина СДС на овим изборима зависи и од тога колико је људи прогутало причу о „издајницима у Сарајеву“. Ппнављам да нека хапшења могу довести до преокрета.

  Још треба рећи да је реално да нова Стевандићева странка узме бар једног одборника, иако је сигурно да појединачно ни упола лични резултат не могу поновити. Такође, Додик је припремио Позитивну Српску и мислим да ће и они бити у Скупштини града. Не треба заборавити ни да је свега 10 Вукановићевих људи у БЛ узело 2500 гласова. Сада би тешко, јер их посматрају као СДС крило. Зато је најпаметније да направе комбинацију са СДС или да не излазе. Моју подршку ће свакако имати, јер су редом честити људи. Без изузетка.

 3. Moj mili bigerU, ajd da jesam u Jakešu, nije ni čudo, normalan ne miže ostati se a gledati šta gromada radi od tvoje zemlje i tvoga naroda. Kakav budak, gromada je budak na stotu.

  Nego, otkuda ti znaš za Jakeš? Meni da pištolj staviš pod grlo i da kažeš gdje je Jakeš, rekao bih, pucaj, ne znam gdje je.

  Ti vozio Zmaja tamo, ili su jakeševci dolazili njemu , nezgodno je da se koMadant vidi tamo.

  Moj bigerU, nisi ti glup, vidiš ti dobro da je Srpska kaljuga , da je živo blato u koje je sve propalo, ili će propasti, i kada ti se desi ono što mora de se desi onima koji su zlo opravdavali i pomagali mu, sjetićeš se ti čika prijedora. Oni koje vodaš za ruku nisu krivi što si budaku oštrio sječivo, a ispaštaće zbog toga, nepravedno, ali tako Onaj gore kažnjava budakovce.

 4. Није чудо што си у Јакешу, то је логично. То што не знаш за Јакеш, а у њему си, говори колико си упућен у догађаје око себе. Тако си упућен и у остало.

  Да је Српска „каљуга“, није, нити ће бити, то само балије мисле. Да може боље, наравно, само то нити може нити треба покренути један човек.

  Нити је један човек крив за све лоше.

 5. BigerU, kaljuga je Srpska, prepuna bijede, beznadja, jada, kriminala, i to usred evrope u 21. vijeku. Da je tako , i ti dobro znaš. U pravu si da nije kriv za sve jedan čovjek, kriv je nečovjek strpan u mješinu ljudsku.

  I, svi slični njemu koji su se uhvatili s njim u djavolsko kolo.

  Zar prirediti jednom narodu ovakav neživot, gurnuti ih u ovakvu bijedu kod ovakvog bogatstva s kojim ih je Bog podario, i da to nije zločin velikih razmjera.

  Maskota zla vam je ona neprevazidjena zlica majkićka.

  Zapravo, kaljuga, preblaga je riječ, ovo je pakao čiji su graditelji gromada i gromadići.

 6. Иако није у некој вези са темом!

  Мектића сам синоћ први пут са пажњом слушао и гледао.

  Не да бих чуо шта ће рећи о овим папазјанија-дешавањима ових дана, него ме заинтерсовао он лично као особа.

  Чини ми се да се ради о поштеном човјеку, човјеку који истински жели да се нешто мијења у овој жабокречини.

  Такоже утисак је да се ради о професионалцу а не класичном политиканту-политичару.
  Видљиво је то из његовог неимања реторичке кондиције какву имају љигавци нпр. типа Ђокића, Шпирића…,који су ет’тобож високи интелектуалци,префињени у изражавању, а уствари обични продавачи магле и „сакупљачи народног блага“.

  Такође утисак је да је он некако сам у тој причи и чини ми се да ће на крају извисити једино он.
  Понајприје од „својих“,па онда и других, уколико се значајније приближи врху криминално-тајкунске пирамиде. Јер ови немају ни странке ни државе ни границе. Зна се шта њих спаја.
  Овдје је једноставно такав систем успостављен и за промјену је потребно много више од једног Мектића. Тешко да их и 10 може шта урадити.Дај Боже да гријешим.
  Или ће „извисити“ или че и њему бити купљен некакав „кућерак“ од 750 000 евради.

  Јадни су и биједни ови квазиинтелектуалци, којима је идол и не смета им један ратни профитер навијен на“ај не сери, јебаћу ти мајку, јебаћу ти матер, укунућу вас, коме се не свиђа нека иде,ја сам баја, ја сам громада…“,а ПРЕДСЕДНИК ИМ…а смета им један полицајац који је крварио за овај народ, који се изражава обичним народним језиком, не псује, не вријеђа…, :D:D:(:(:(:(:(:(

  Само напред Мектићу, па докле иде иде. Бар расклимати банду на свим странама, илузорно је очекивати да ћеш ти све ријешити.

 7. Да ја теби ка’ем нештА, Славијо. Знам да не можеш рећи ништа лоше, па ипак је реч о есдеесовом лоли из Прњавора.

  „Је*ем ти матер“ или „Ај’не сери“ је недопустив речник за једног председника, али је исто тако и стандардан речник сваког од нас, нарочито кад нас неко изнервира. Доказ је да је човек импулсиван.

  Преведено у пракси, о Додику свако има неко мишљење, добро или лоше, о Босићу мало ко. И најчешће не оно који ви помињете како је углађен и слична сра*а.

  Са друге стране, имамо министра који не зна изговорити исправно реченицу, облачи се ко Здравко Чолић на наступу, помиње туђу децу и хапсио би ко да је управник Проклете авлије.

  Један министар би хапсио текте и децу, а не оне за које постоји кривица.

  Такве чак ни она најгора сорта есдеесовска не може имати похвално ништа. Али ето, нађе се…

  И онда је то професионализам. Је*ем те животе.

  За Лукача овај је клаун. У ствари, ово и јесте клаун.

  Жестока критика СДС-у што није довео квалитетну личност да покуша решити дио проблема. СНСД ликује.

 8. slavija, 18.12.2015. 13:42:41
  Potpisujem s tim da ne mislim da je sam u svemu mislim da ga je Bosić postavio i stoji iza njega e sad jbg i Bosić i Govedarica su političari i nije isključeno da ga pusti niz vodu ako zagusti.I meni se Mektić svakim danom sve više sviđa pogotovo što ga pljuje sekta ne bez razloga.
  Dražene jesi stručniji ali ako ćeš poslušati mene dezinfikuj i operi ruke nakon rukovanja sa „prijateljima“ iz SNSD govna ostaju govna

 9. Slavija potpisujem!

  Dojučerašnji gologuzani, nitkovi, nose firmiranu odjeću i obuću kupljenu novcem krvavim i oznojenim, otetim. Majkićka je klovn, maskota, ruglo, dobro da je pokazuju svako veče, ne treba režimskoj bagri veće strašilo od nje.

  Pogledajte samo Merkelovu, najmoćnija žena svijeta, jednostavno obučena , frizirana.
  Majkina kao da ide na prelo. Samo joj fale preslica i vreteno.

  MEKTIĆU, PODRŠKA!

  U tri smjene da rade, ne bi stigli bandu pohapsiti.

  Ali,…..
  Plašim se za njega, pu, pu, pu, zlo ne čulo.

  Plašim se vukelićizacije, jer ….

  A, stekao sam dojam da je baš iskren, dobronamjeran, pošten, rodoljub , junak i borac. Ljudina iz naroda.

  Čuvaj se Dragane, oni su na sve spremni.

  Sretno, junače!

 10. Sad sam se sjetio: Majkićka je slika i prilika, u svakom smislu Šojićeva.

  Ljudi , kad je vidim na tv-u, slatko se ismijem.Pa trebali režimskoj bagri veće antireklama od krivogubičanke.

  Hahahaha, ofarba se kao Šojić, frizura njegova, a kad zadrma glavom, ni uzmi, ni podaj-Šojić sa Belu ladju.

  BigerUUUUU, , Mektić vam je podigao potrošnju prozaka.

  Ali, podvlačim još jednom, plašim se za njega.

  Da ga ne stigne vukelićizacija.

 11. @komunist

  Молим Вас да ми објасните како ја то спинујем, држим предавања и дајем стручне анализе.

  Ово је интернет форум, ја износим своје ставове и процјене. Читам мишљења других и преиспитујем властите ставове. Имам право и да погријешим. Иза сваког свог става стојим именом и презименом. Не увијам ништа, већ отворено и искрено кажем. Није тајна кога сам подржавао на било којим изборима. И пред задње сам лобирао управо за Огњена Тадића (зато што сматрам да јебољи или знатно мање лош од Додика), за људе с Вукановићеве листе (јер су одреда честити) и за госпођу Весну Адамовић на листи СДС за ПСБиХ (зато што ми је комшиница, познаница, што потиче из једне честите традиционалне породице). Подржавао сам и др Стевандића док је у јавност износио афере власти у здравству и око изградње у Пицином парку. Сада јавно, нескривен иза ника или лажног профила, пишем да нема моју политичку подршку. Али пишем коректно, реално и аргументовано. Покушао сам да анализирам стање у партијама на 10 мјесеци пред изборе и трудио се да будем објективан. Ви имате право на реплику. Очито да сте нечим изазвани или Вас просто нервирају неки људи. Имате право и да прескочите моје коментаре при читању.

  Од Вас сам овдје читао готово искључиво увреде на Стевандићев рачун. Нису проблем ни прозивке ни увреде, ако аутор има храброст да се потпише испод њих. И даље нисте негативац у мојим очима, јер имате огроман кредит за херојске подвиге почетком рата, кад се ломило и кад сте зауставили нови геноцид над Србима. За то сам Вам изузетно захвалан.

  Не спинујем, не дајем стручне анализе већ своје виђење разних друштвених тема, нити мислим да се на форумима држе било каква предавања.

  Свако добро!

 12. @mica trofrtaljka

  Небитна је стука, на сличном смо интелектуалном и моралном нивоу. Животни путеви нас одведу на различите стране. Патријарх Павле, један од ријетких духовника којим се можемо поносити, рече:

  “ Пре него што почнеш судити о мени и мом животу, обуј моје ципеле и иди мојим путем! Прођи улице, брда и долине! Осети бол и срећу! Прођи године кроз које ја пролазим, падни преко сваког камена који се мени нашао на путу! Устани увек поновно и иди истим путем, као што и ја радим! И тек ми онда можеш судити.“

  Што се тиче пријатеља из снсд, више пута сам писао да не увлачим политику у приватни живот. Човјек је ишао са мном у Гимназију. Доста ми је пријатеља и рођака у снсд. Умјесто да ја поступим како предлажеш, дешава се обрнуто. Неки од њих избјегавају мене. Плаше се да их неко не повеже с противницима власти. Пристали су да буду ту гдје јесу, да гледају неки свој ситни интерес, да немају свој јасан и гласан став, да не дижу глас разума. Њихова приватна ствар! Сматрам да сам бољи од њих. Да могу без стида свакомпогледати у очи и ходати уздигнуте главе. Али их се не одричем, јер кад бих поступио како предлажеш, требао бих као Диоген живјети сам, у бурету, и свјетиљком по дану градом тражити човјека.
  Рецимо, овај колега није задовољан, све виде што Ти и ја, али не таласа пуно, ради свој посао и јача Радојичићеву фракцију.

  Прочитај (мене је изненадило) да Васковић предлаже избацивање ПДП из СзП и да узму Радојичића, Амиџића, браћу Томаш…

Оставите одговор