Наташа Кандић: Дејтон прекнуо пет година убијања у БиХ(?!)

Поред предвидиво дослиједног противсрпског наступа, директорица Фонда за хуманитарно право показује крајње незнање. У документарцу посвећеном што већем оцрњивању Дејтонског мировног споразума из 1995. године, емитованом на Федедралној телевизији 17.12.2015., Наташа Кандић из Фонда за хуманитарно право, осим крајње политикантског антисрпског приступа, према чијој количини се бирају и саговорници на овој телевизији, показује и крајње […]

четвртак, децембар 17, 2015 / 21:18

Поред предвидиво дослиједног противсрпског наступа, директорица Фонда за хуманитарно право показује крајње незнање.

У документарцу посвећеном што већем оцрњивању Дејтонског мировног споразума из 1995. године, емитованом на Федедралној телевизији 17.12.2015., Наташа Кандић из Фонда за хуманитарно право, осим крајње политикантског антисрпског приступа, према чијој количини се бирају и саговорници на овој телевизији, показује и крајње незнање.

Причајући о овом споразуму, користи формулације „та Република Српска“, те да су је „сви који су били уз Босанске Србе схватили као награду међународне заједнице", али му ипак признаје да је „зауставио убијање које траје пет година у Босни и Херцеговини“.

Уз најрастегљивије поимање почетка крвопролића у бившој Социјалистичкој Републици Босни и Херцеговини, тешко да би се могло навући и четири године.

Најчудније је у свему што ауторка филма, Аријана Сарачевић Хелаћ, оставља ту недотупавност у завршном облику документарца. Намјера подршке ревизији Дејтонског споразума на штету Републике Српске, уз мајоризацјију под кринком мултетничности, јасна је сврха овог филма. Но, у размаженој позицији гдје се покушава представити да у Србији неко мисли као персоне попут Наташе Кандић, које на невладн сектор бацају лош глас, нехотично се открива да се углавном ради не само о среброљубивим душама са послушним, нелогичним и нехуманистичким изјавама, него и о потпуним незналицама.

Ситнице као што су одазивање позиву проглашења тзв. независног Косова у Приштинском парламенту, приједлози за почасног грађана Ђаковице или да улица у Клини понесе њено име, говори најбоље о каквом се сараднику нарко државуљка под спонзорством НАТО ради.

Ово, наравно, неће спријечити ефбиховске медије да упорно у своје програме зову искључиво такве персоне, да би заступали став Србије или Српске. Омакне се ту покоји Никола Шаиновић, али са убијеђеним комунистима се завршава. Прије или касније, испоставља се да им давањем простора чине заправо медвјеђу услугу, јер производе контраефекат код српског етноса.

Овако се само и даље лажу, већ и превише налагани.0 КОМЕНТАРА

 1. Нисам гледао ову емисију (нити ћу) па не могу знати о чему су све дробили спикерка и гошћа јој, мада и није тешко докучити како нје то ишло, оно ред увреда према Српској, ВРС и Србима, па ред јадиковања, па ред оптуживања ДМС, па опет ред увреда према Српској и тако у круг.

  Е сад, кад је почело крвопролиће и ратни хаос у земљи коју су некад БиХ звали? Сѕасвим извесно је крвава свадба 1.марта 92., свирепо убиство старог свата на српским сватоцима и спаљивање српске заставе био догађај који је много тога покренуо, можда се могло после тог злочина учинити да се избегне најгоре, али није било воље код оних који су најкривљи за нашу трагедију и који су „жртовали мир“ за неке своје болесне идеје (како су волели тада казати), и испала је то тачка после којег није било повратка. Посебно после првог масовног покоља у селу Сијековци 26.03.92.
  Како год март и април 1992. су критични месеци, тада су се ствари закувавале, догађаји постајали све крвавији. У сваком случају ратни хаос, и та наша трагедија и агонија је трајала 44 месеца. Није то мало, нису мале ни последице, пострадали, рањени, истраумирани, многима су остала болна сећања, ране на души.

  У коначници имамо армију губитника, данас обесправљених, и једну строгу мањину, можда 3% којима рат беше брат, и који су профитирали на овој трагедији, окористили се, наравно окористили су се и професионални сејачи мржње попут ове спикерке и ове Наташе, и оне су профитирале из обве наше трагедије.

 2. češnjak, 18.12.2015. 08:14:02 [158019]

  Нема потребе лагати.Ево ти исјечак из хрватских новина,13 дана пре се нешто десило.Чуо си за Лудвига Павловића(интересантно презиме,није Павличић),усташу из групе који је 1971.убачен у Југу.

  http://www.vecernji.hr/hrvatska/ciji-je-rat-u-bosni-i-hercegovini-536543

  Јозо,дај воде.;)

 3. Serbinum,
  kada si se ovdje pojavio, na osnovu površnosti tvoje logike pomislio sam da si neki maloljetnik,
  ali… prođe otad nekoliko bajrama, a ti se i dalje javljaš i bubaš, zamrznut na putu u zrelost.

  —————————————————————–

  1.Наташа Кандић: Дејтон прекнуо пет година убијања у БиХ

  2.Frontal: Уз најрастегљивије поимање почетка крвопролића у бившој Социјалистичкој Републици Босни и Херцеговини, тешко да би се могло навући и четири године.

  3: Češnjak: Ravno – 1. 10. 1991.

  —————————————————————-

  Shvataš li? Smisao mog komenata je da podsjetim da su civili i kuće u Bosni i Hercegovini, ubijani i uništavani i 91., 92., 93., 94. i 95.
  I baš zato što se zlo teško zaustavi, trebamo poštovati taj Dejton koji nekome nije drag zbog entiteta, nekome zbog sastava Ustavnog suda, nekome zbog ovog ili onog…

  Tu ne ulazim uopšte u raspravu šta je i ko kad,
  tako i tvoj dodatak sa zasjedom kod Posušja je samo potvrda onoga o čemu govorim.

  A sad, to što ti daješ tekst u kojem se pozivaš na Alijine antiratne izjave i odbijanje da se svrsta na Tuđmanovu stranu u ratu sa Srbima – o tome raspravi sa Dodikom koji u Hagu abolira Tuđmana i tog Ludviga tvrdeći da je rat započeo Alija.

 4. češnjak, 21.12.2015. 12:44:20 [158151]

  Ја бубам ,али ти говориш истину.Равно си навео намјерно,заборављајући шта се прије тог десило,алудирајући на српску кривицу.Е па јаро,није тако.Званично,рат у БиХ је трајао 3,5 година од 1.4.1992-21.11.1995.За рат је кривац само један-Алија Изетбеговић,да не кудим његову дјецу и даље потомке.Минирао је све споразуме са Србима,нпр.Туњин,са Милошевићем(гдје је требао бити први предсједник),..одбио Кутиљеров план.Можда је тада давао антиратне изјаве,али је радио потпуно супротне ствари.Ви Бошњаци сте одабрали партнера у Бих,1992.Иако смо вам 100 пута ближи,ви сте пошли за неком имагинациом као цвјетићи.Е јбг,буразеру,сад је прекасно.
  Док код у Србима будете тражили Кандићке,Чеду Прашка,оног из е-говнине,Којовиће и Дивљаке,а не људе из Требиња,Фоче,Сокоца,Зворника,Бјељине,Бањалуке,…..огромну већину од 95%,дотад ћете лутати у лавиринту.

 5. Kakve Kandićke, Kojovići i Divljaci Čede , e-novine… svi su oni luk i voda, sve što mogu mogu da laju, teško je slušati, ali od toga se ne umire.
  Niko , niko kao baja , on je toliko nama zla nanio da oni koji nas ne vole treba da mu isprave zlatni spomenik.

  On nas opljačka kao što to nisu uradili svi okupatori zajedno.

  Koji okupator ii koji neprijatelj nas je uvalio u kredite kao on?
  A, u te kredite, i u svaki fening su on i njegovi razbojnici podosta ugradjeni.

  Koga on voda po kineskim kontejnerima o našem trošku?
  Onoga kojeg bi Kinezi da je njihov objesili.

  Smrdonja zavadio i zakrvio narod, gospodar života i smrti.

  Srpskom vladaju bijeda, strah, nesigurnost, sve stavio pod svoju šapu, sveo nas na mizeran broj, ljudi bježe u trku…..

  Kojeg česnjaka to ne raduje?

  Iskren da budem, mislim da su i češnjak i zulkedin i slični likovi, gebels propaganda režima kako bi skrenuo pažnju gladnih i nezaposlenih sa životnih problema.

 6. Najveca nesreca Srba su ove nedojebane zene. Zivot im prodje a da ih muska ruka nije cestito ustinula za dupe, pa im sad cijeli narod kriv. E takve su najpogodnije da za saku prljavih Olosevih (Pise se Sorosevih) dolara seru po svom narodu. Ali imam jednu losu vijest za sve srbomrsce i izdajnike. E pa gospodo izdajnici, izdrzali smo 500 godina turskog terora, izdrzacemo i vas. Gledacemo mi sahranu svakoga koje po nama srao, a vasa govna ce vec neka kisa oprati sa nas. Situacija u svijetu se mijenja, da sam na mjestu ovakvih malo bih se zabrinuo. Rekao bih da vam sunce vec uveliko zalazi gospodo sorosevci…

 7. И да даље не би нападали ову госпођу, ево линка на нацрт закона који је партизанија у Србији тражила да се усвоји, а и код нас је било слично.
  http://www.veterani.rs/vesti-2/24-nacrt-zakona

  Лијепо пише да се ратовало од 17.августа 1990.године.
  Мрзи ме да линкујем, али добро памтим да је тај датум и код нас у РС био у оптицају, а појединим се ратни стаж водио до августа 1996.године.

  Партизанија је то навукла на 6 година.

  Ево да се и ја сложим да Кандићка лаже.
  Није се ратовало 5, него 6 година.
  Тако је израчунала партизанија.

 8. Симо,не знам одакле си,али то што су тражили се односи на почетак борбених дејстава у бившој Југи.Крмача Ната говори о ратним дејствима у БиХ,и због тога њена прича не пије воде.У Градишци је војска прешла 17.08 или 18.08.1991 у Стару Градишку,Хрвати јесу испаљивали гранате на град,убили 10-так цивила гранатирањем до фебруара 1992.Рат у БиХ се може третирати тек од оног тренутка,када је БиХ признало минимум 1/2 држава у свијету,све дотад је то рат у Југи,бар са правне стране.За РС је са правне стране и БиХ почела постајати верификацијом Дејтонског споразума у Паризу.Толико.

Оставите одговор