Тадић: Историјски чин и највеће постигнуће започети преговоре о уласку у ЕУ

Лидер Демократске странке и предсједник Србије Борис Тадић сматра да би историјски чин и највише постигнуће државе било уколико би почетком 2012. године почели преговори о уласку Србије у ЕУ. Он је на сједници Главног одбора ДС у Београду рекао да послије хапшења српског генерала Ратка Младић ова странка и све државне институције сву своју […]

недеља, јун 12, 2011 / 22:15

Лидер Демократске странке и предсједник Србије Борис Тадић сматра да би историјски чин и највише постигнуће државе било уколико би почетком 2012. године почели преговори о уласку Србије у ЕУ.

Он је на сједници Главног одбора ДС у Београду рекао да послије хапшења српског генерала Ратка Младић ова странка и све државне институције сву своју снагу треба да усмјере на активности ка добијању датума почетка преговора о уласку Србије у ЕУ.

"Молим вас да сву своју личну енергију унесете у остваривање тог циља", рекао је Тадић члановима ГО ДС, наводећи да ће у наредном периоду бити искушења и притисака.

Он тврди да Србија ништа не чини због притисака већ из својих, како је рекао, најдубљих интереса. Он је мишљења да ће почетак преговора са ЕУ имати позитивне косеквенце по живот грађана Србије.

Лидер ДС-а је изразио наду да је сарадња са Хагом пред завршетком и да ће хашки бјегунац Горан Хаџић, ускоро бити ухапшен. Тадић каже да је Србија то чини због себе, јер на тај начин има прилику да успостави помирење у региону и стабилности свих друштава.

"Једини мотив који нас је водио јесу моралне вредности испуњавања законских обавеза и спремност на помирење", каже Тадић, одбацивши тврдње о политичким калкулацијама у вези момента хапшења Ратка Младића.0 КОМЕНТАРА

  1. Колико сам чула опет је споменуо да је „скинуо љагу са Срба…“. Провокатор!

    Холандија неће да ратификује ни ССП. Све о чему дотични прича је ДАЛЕКА и НЕИЗВЈЕСНА будућност о којој он сања док се штрајкови најављују. Борис Тадић је апсолутни рекордер у уништавању Србије. Нико, за тако кратко вријеме, није успио да је кошта више од њега. Понизио српски народ, понижава га годинама, уништио све око ситуације у вези са Косметом постављањем недораслог питања пред МСП у Хагу и прихватањем америчке резолуције о КиМ у ГС УН- а, практично дао самосталност Војводини спонзорисањем НЕУСТАВНОГ Статута, пробудио муслимане у Рашкој, вратио Турке на Балкан, сада припрема и призива и званично признање КиМ, уништио Србију економски…

  2. „Једини мотив који нас је водио јесу моралне вредности испуњавања законских обавеза и спремност на помирење“
    Морал, закон, помирење… Лицемјерје без граница… Доведено до апсурда.
    Иди, бре, поклони се и ти Степинцу и остани лијепо тамо у држави за коју си нешто и урадио. Осим тога, твоја сервилна природа и јесте само за ту и такву државу која се кроз историју вјечито ослобађа од Срба који је никада нису држали у ропству и у тој својој „слободи“ од Срба увијек робује некоме другом.

Оставите одговор