Ћулибрк: Амбициозан будући план од пола милијарди КМ

Компанија "М:тел" у овој години има амбициозан план да оствари приход већи од пола милијарде КМ, чиме би ударила печат досадашњим сјајним постприватизационим пословним и финансијским резултатима, изјавио је генерални директор компаније Предраг Ћулибрк. Он је истакао да се сада, четири године након приватизације компаније, од како је њен већински акционар "Телеком Србија", види да […]

недеља, јун 12, 2011 / 22:12

Компанија "М:тел" у овој години има амбициозан план да оствари приход већи од пола милијарде КМ, чиме би ударила печат досадашњим сјајним постприватизационим пословним и финансијским резултатима, изјавио је генерални директор компаније Предраг Ћулибрк.

Он је истакао да се сада, четири године након приватизације компаније, од како је њен већински акционар "Телеком Србија", види да је та аквизиција, упркос многим сумњама због уплаћене високе цијене, "пун погодак".

"Морам рећи да је те 2007. било опречних мишљења, оних који су веровали у приватизацију и оних који су мислили да ‘Телеком Српске’ није компанија која завређује толику пажњу и уплаћених 646 милиона евра. Међутим, пословањем у протекле четири године показали смо да је компанија имала добру основу у моменту преузимања и огроман потенцијал", рекао је Ћулибрк за "Независне новине".

Он је додао да то потврђују и финансијски извјештаји три телеком оператора у БиХ, који откривају да је "М:тел", једини у периоду 2007-2010, успио остварити раст прихода и то за 25 одсто, са 391 милион на 488 милиона КМ.

Подсјетивши да је компанија 2007. године била искључиво фокусирана на тржиште Републике Српске, иако је посједовала лиценцу за цијелу БиХ, Ћулибрк је истакао да је "М:тел" сада изузетно присутан у Федерацији БиХ, гдје је од неколико хиљада корисника прије приватизације дошао до садашњих више од 250.000.

Говорећи о продору на тржишту интернет услуга и дигиталне телевизије, Ћулибрк је рекао да је компанија сегменту АДСЛ-а посветила велику пажњу, прије свега кроз велике инвестиције, па је број корисника са 4.000 повећан на 87.000, што није битно само за компанију већ и развој информатичког друштва у РС.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор