Одласком Шојгуа, руска војска прилази Харкову

Сигурно да од отварања Харковског фронта, односно смјене Шојгуа, не постоје два битнија догађаја за крајњи исход рата на територији бивше совјетске републике Украјине. За сада дјелује, да су обе ове вијести, лоше за власти у Кијеву.


Седмица Маријупоља: Крај игре прије краја недеље

Владимир Путин предсједник Русије, наредио је министру одбране Сергеју Шојгуу у телевизијском састанку емитованом за цијелу Русију и остатак свијета, да обустви јуриш на комбинат Азовстаљ и такав сценарио назвао "бесмисленим". Што опет има смисла.Вучић послао Шојгуу писмо по Чепурину

У међународним односима Србија ће штитити своје националне и државне интересе, независност и сувереност у одлучивању и слободу као највишу вриједност коју српски народ баштини, поручио је предсједник Србије Александар Вучић у разговору са амбасадором Русије Александром Чепурином.Шојгу за наоружавање Крима

Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је данас да Русија треба да повећа своје војно присуство на Кримском полуострву због кризе у Украјини.


Шојгу: Ширимо царинску унију на Србију и Црну Гору

Руски министар за ванредне ситуације Сергеј Шојгу изјавио је у сриједу да ће се царинска унија Русије, Бјелорусије и Казахстана проширити и на Црну Гору и Србију, једине државе региона са којима Москва има споразум о слободној трговини.