Нова изложба МСУРС-а "Мултиоригинали"

Поводом обиљежавања четири деценије постојања институције у Музеју савремене умјетности Републике Српске, 10. фебруара 2011. године (четвртак) у 19 часова, биће отворена изложба "Мултиоригинали".

Социјалистички кадар: Тодоровић водио дјецу у Музеј Републике Српске

Поводом Међународног дана дјеце, који се у свијету обиљежава 1. јуна сваке године, чланице Актива жена градских одбора Социјалистичке партије Бањалука и Добој са дјечицом су данас посјетиле Музеј Републике Српске у Бањалуци и том приликом обишле поставку препарираних животиња за мању дјецу.


Окренимо тенк наше прошлости наопослом!

Овај тенк, као изложбени експонат испред Музеја РС, најбољи је показатељ тога како се опходимо према свом наслијеђу и науци уопште. Откако је ту постављен, и он и купола су окренути на погрешну страну.


Музеј представља ЧАРОЈИЦЕ у Паризу

Музеј Републике Српске, као представник БиХ, учествоваће на великој међународној изложби "Словенски карневали" која ће бити отворена 3. јуна 2014. године. у сједишту Унеска у Паризу.Изложба радова младих умјетника

Oсма по реду изложба ликовних радова ученика основних школа, "Музејски експонат као инспирација" биће свечано отворена сутра у 12 часова у Музеју Републике Српске.