Изложба у БЛ: Једанаест младичанствених сликара

БАЊА ЛУКА – У Музеју Републике Српске у Бањој Луци, синоћ је отворена изложба "11 младих бањалучких сликара". Министар просвјете и културе РС Антон Касиповић, отварајући изложбу, рекао је да је веома важно показати да у РС постоје млади и надарени сликари који не заостају за умјетницима у региону, али и у Европи. "Ово је […]

субота, март 12, 2011 / 09:39

БАЊА ЛУКА – У Музеју Републике Српске у Бањој Луци, синоћ је отворена изложба "11 младих бањалучких сликара".

Министар просвјете и културе РС Антон Касиповић, отварајући изложбу, рекао је да је веома важно показати да у РС постоје млади и надарени сликари који не заостају за умјетницима у региону, али и у Европи.

"Ово је други заједнички пројекат шведске организације `Културна баштина без граница` и Музеја РС, послије изузетног успјеха који је наша културна институција постигла у пројекту `Грнчарско коло`", рекао је Касиповић.

Он је изразио наду да ће сарадња ЦХВБ-а и Музеја РС бити настављена и у наредном периоду.

Ауторка изложбе, виши кустос Музеја РС Славка Миросављевић, навела је да су умјетници урадили по два рада о теми "Живот и љубав".

"Ово је симултана изложба у 11 музеја западног Балкана, који су повезани, а имаће и заједнички каталог. Заједничка путујућа изложба ових музеја планирана је за јесен ове године", рекла је Миросављевић.

Изложба младих бањалучких умјетника трајаће до 25. априла ове годинеОставите одговор