Успут јој: Морин Кормак дошла да ошацује Лубарду

Морин Кормак се опет петља око културних институција у Српској, долазећи у "радне посјете" земљи чијег је предсједника ставила на "црну листу" своје уније ентитета са Дистриктом Вашингтон на челу.


Долази Лубарда: Коначно саопштење МСУРС без и једног латиничног слова

У Музеју савремене умјетности Републике Српске, у четвртак 15. фебруара 2018. године у 19.00 часова, биће отворена изложба Петар Лубарда 1907–1974–2017, која се реализује у сарадњи са Спомен-збирком Павла Бељанског у Новом Саду и Кућом легата у Београду.


Паралеле или шта је сликар желио да каже

У четвртак 25. јануара у 19.00 часова у Музеју савремене умјетности Републике Српске одржаће се ауторско тумачење изложбе "Паралеле" Слободана Видовића и Радослава Тадића.


Паралеле, без меридијана у МСУ РС

У Музеју савремене умјетности Републике Српске, у четвртак 28. децембра 2017. године у 20 часова, биће отворена изложба "Паралеле" Слободан Видовић/Радослав Тадић".Бесплатна пројекција филма из земље Морин Кормак

У оквиру пратећег програма изложбе Мона Лиза и Супермен: Џон Кенеди и " Нова граница" културе позивамо вас на ексклузивну пројекцију филма " Џеки" ( Jackie) из 2016. године  у петак 15. децембра у 19.00 часова у Музеју савремене умјетности Републике Српске.


МСУРС: Предавање о спрези бољшевизма и умјетности

У Музеју савремене умјетности Републике Српске у поводу обиљежавања стогодишњице Октобарске револуције, у четвртак 7. новембра у 19.00 часова биће приређено предавање"Револуција у умјетности и умјетност у револуциији". проф. др Слободана Мијушковића са Катедре за модерну уметност Филозофског факултета у Београду.