Бесплатна пројекција филма из земље Морин Кормак

У оквиру пратећег програма изложбе Мона Лиза и Супермен: Џон Кенеди и " Нова граница" културе позивамо вас на ексклузивну пројекцију филма " Џеки" ( Jackie) из 2016. године  у петак 15. децембра у 19.00 часова у Музеју савремене умјетности Републике Српске.

петак, 15 децембра, 2017 / 05:47

Овај вишеструко награђивани биографски филм чилеанског режисера Пабла Лараина, прати живот Џеки Кенеди у периоду када је била прва дама САД-а и у данима послије атентата на њеног супруга Џона Ф. Кенедија у Даласу 1963. године.

Дјелимично заснован на интервију који је Џеки дала за магазин Лифе (Life) непосредно након трагичног догађаја, филм описује атентат на председника и планирање сахране из веома личне позиције његове удовице.

Прва дама бори се са својом тугом и траумом како би повратила своју вјеру, утјешила дјецу и дефинисала историјску заоставштину свог супруга. Изузетан у својој продорној интимности и болан у својој тузи, Џеки је невероватно сиров портрет легендарне америчке Прве даме, потресене трагедијом.

Улаз је бесплатан!

(Фронтал.СРБ поздравља саопштење из нама пријатељске установе, које је највише у складу са правилима српског језика од када их пратимо. Уз напомену да смо га донијели без измјена, указујемо још да се енглеска ријеч "Life" на српском језику изговара и пише Лајф.)