Успут јој: Морин Кормак дошла да ошацује Лубарду

Морин Кормак се опет петља око културних институција у Српској, долазећи у "радне посјете" земљи чијег је предсједника ставила на "црну листу" своје уније ентитета са Дистриктом Вашингтон на челу.

недеља, 25 марта, 2018 / 15:11

Овим ријечима се образлаже јавности њено свраћање у Музеј, у којем је угошћена и америчка пропагандна изложба, која је сада дислоцирана у Бихаћ.

Амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговина Маурин Кормак (Maureen Cormack)  и делегација америчке амбасаде искористили су своју радну посјету Бањалуци како би обишли изложбу Петра Лубарде у Музеју савремене умјетности Реублике Српске.

Уз стручно вођење више кустоскиње МСУ РС Лане Пилиповић, амбасадорка Кормак се поближе упознала са дјелима и и богатом документарном грађом једног од највећих сликара са ових простора који је својим стваралаштвом обиљежио и одредио токове сликарства друге половине XX вијека.

Изложбу Петра Лубарде у протеклом периоду посјетиле су бројне делегације, основне и средње школе, те публика свих генерација, а за све оне које нису имали још прилику да посјете МСУ РС позивамо их да то учине до 13.априла до кад је изложба отворена.