Дрецун коментарише резултате локалних избора на Косову и Метохији као потврду погрешности Куртијеве политике

Предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун рекао је да су протекли локални избори показали премијеру самозваног Косова Аљбину Куртију да је политика коју води погрешна и да треба да се бави животним питањима.


Дрецун: Одлазак Еулекса дестабилизоваће положај Срба на Косову и Метохији

Предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун рекао је да ће то што Еулекс завршава своју мисију 14. јуна и добија савјетодавну улогу, додатно дестабилизовати српски народ и одузети му и посљедњу могућност да испуни своја права и обавезе.

Дрецун: Македонија нека преиспита признање Косова

Свечани дочек на Косову и Метохији тијела терориста из Куманова и величање терориста је јасна порука званичном Скопљу о идеји стварања "велике Албаније", изјавио је предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун.


Дрецун: Посвећени смо нормализацији односа са Албанцима

Београд је искрено посвећен нормализацији односа, не само Београда и Приштине, већ и Срба и Албанаца, каже досадашњи предсједник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун, истичући да је то једина шанса да идемо напријед.


Дрецун: Умјесто назива листе "Србија" вјероватно ће бити "српска листа"

Предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун очекује да за проблем назива српске листе на Косову буде постигнуто компромисно рјешење и наговијестио је да би назив "Србија" могао бити промијењен.Дрецун: Косовском ЦИК-у смета назив изборне листе "Србија"

Предсједник Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије Милован Дрецун рекао је да је Приштина стално постављала препреке у спровођењу идеја српске владе, а као најновију истиче "сигнализацију" косовске Централне изборне комисије да неће прихватити назив изборне листе Србија, коју подржава Београд.


Аналитичар на власти: Дрецун позива Србе на косовске изборе

Предсједник Одбора Скупштине Србије за Кососво и Метохију Милован Дрецун оцијенио је да би српски бојкот предстојећих избора у покрајини модао да на власт у сјеверном дијелу доведе Албанце, Бошњаке, као и Самосталну либералну странку /СЛС/, што би скупо коштало српски народ и државу.Дрецун: Војска Косова угрожава споразум

Предсjедник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун рекао је данас да формирање оружаних снага на Косову дестабилизује положај српског народа, а оне су и прјетње, не само опстанку и безбједности Срба на Косову, већ и реализацији Бриселског споразума.


Дрецун: Војни споразум између Тиране и Приштине је провокација

Предсједник Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије Милован Дрецун рекао је Срни да потписивање војног споразума између Косова и Албаније представља непотребан, изузетно провокативан и крајње неодговоран потез Приштине и Тиране.


Не тврди да није могућ: Дрецун каже да је споразум неизвјестан

Предсједник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је данас да је крајње неизвијесно да ли ће Београд и Приштина постићи споразум у Бриселу, а посебно након говора косовског премијера Хашима Тачија у УН.