Барашин сада само обичан тужилац

Прихватањем Споразума о заједничкој сагласности о утврђивању дисциплинске одговорности, данас је пред Првостепеном дисциплинском комисијом за тужиоце Високог судског и тужилачког савјета БиХ окончан дисциплински поступак против Милорада Барашина.


Халиловић би ускоро могао бити изведен пред лице правде

Први ратни командант Армије РБиХ Сефер Халиловић ускоро би могао да одговара за злочине почињене над Србима у коњичком крају, јер је према расположивим сазнањима "дебело упетљан" у ликвидацију 40 цивила приликом напада на село Брадину као и у одвођење више од 400 Срба у злогласни логор у Челебићима, гдје су мушкарци убијани, мучени и […]


Барашин: И до Стразбура ћу ићи по правду

Суспендовани главни тужилац БиХ Милорад Барашин рекао је да ће искористити све правне лијекове који су му на располагању и најавио да ће Суду БиХ поднијети тужбу против одлука Другостепене дисциплинске комисије и да ће ићи и до Европског суда за људска права у Стразбуру.


Барашин суспендован због Добровољачке улице

Главни тужилац БиХ Милорад Барашин суспендован је са те функције јер се залагао за процесуирање злочина у Добровољачкој улици, убрзање истраге о злодјелима Атифа Дудаковића и кажњавање одговорних за злочине над Србима у логору "Силос" у Трнову, касарни "Виктор Бубањ" и другим мучилиштима, тврди шеф тима МУП-а Републике Српске /РС/ за истраживање и документовање ратних […]Барашин привремено суспендован

Првостепена дисциплинска комисија Високог судског и тужилачког савјета БиХ донијела је одлуку да се Милорад Барашин од данас привремено удаљава од вршења дужности главног тужиоца и тужиоца у Тужилаштву БиХ до окончања дисциплинског поступка.


На Барашинов приједлог одгођено потписивање споразума

Потписивање споразума о сарадњи у прогону починилаца ратних злочина, злочина против човјечности и геноцида између Тужилаштва за ратне злочине Србије и Тужилаштва БиХ, предвиђено у Хагу 8. и 9. јула, одгођено је на приједлог главног тужиоца БиХ Милорада Барашина, саопштено је из Тужилаштва за ратне злочине Србије.Комисија тражи суспензију Барашина

Канцеларија дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета БиХ поднијела је захтјев за дисциплинску тужбу против главног тужиоца БиХ Милорада Барашина, као и захтјев за његову суспензију, потврђено је Срни из ове правосудне институције.


Тужилаштво БиХ: Барашиново обезбјеђење поступило по правилима

Током одржавања стручног савјетовања у Неуму обезбјеђење главног тужиоца Тужилаштва БиХ, приликом агресивног и непрофесионалног понашања новинара Федералне телевизије Авде Авдића, реаговало је у складу са правилима обезбјеђења лица које се штити, саопштено је из Тужилаштва БиХ.


Барашин дјели предмете ентитетским и кантоналним тужилаштвима

Истраге о корупцијским аферама о Милораду Додику и неколико функционера и бизнисмена из Републике Српске због наводно почињених малверзација приликом изградње Административног центра Владе РС као и о случају "Рекет СДП-а", у који су укључени високи функционери СДП-а Златко Лагумџија и Дамир Хаџић, пребачени су на ниже нивое и не води их више Тужилаштво БиХ.