Тужилаштво БиХ: Барашиново обезбјеђење поступило по правилима

Током одржавања стручног савјетовања у Неуму обезбјеђење главног тужиоца Тужилаштва БиХ, приликом агресивног и непрофесионалног понашања новинара Федералне телевизије Авде Авдића, реаговало је у складу са правилима обезбјеђења лица које се штити, саопштено је из Тужилаштва БиХ. У саопштењу се наводи да су у складу са тим правилом припадници Агенције ѕа истраге и заштиту БиХ […]

субота, 11 јуна, 2011 / 11:34

Током одржавања стручног савјетовања у Неуму обезбјеђење главног тужиоца Тужилаштва БиХ, приликом агресивног и непрофесионалног понашања новинара Федералне телевизије Авде Авдића, реаговало је у складу са правилима обезбјеђења лица које се штити, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У саопштењу се наводи да су у складу са тим правилом припадници Агенције ѕа истраге и заштиту БиХ онемогућили поменутом новинару приближавање главном тужиоцу Милораду Барашину, тако да никаквог физичког злостављања нити непримјерене употребе силе није било.

"Константно незаконито праћење главног тужиоца, као и насртаје и угрожавање његове безбједности, сматрамо крајње непрофесионалним и незаконитим понашањем, тако да је Одјељењу за заштиту лица и објеката при Сипи, као и Дирекцији за координацију полицијских тијела БиХ, пријављено вишедневно неовлаштено праћење Барашина од новинара ФТВ, као и покушај угрожавања његове безбједности", наводи се у саопштењу.

Из Тужилаштва напомињу да је догађај уредно забиљежен и документован службеним забиљешкама припадника Барашиновог обезбјеђења, те напомињу да ово није први случај да новинар Авдић, непрофесионалним и агресивним понашањем насреће на главног тужиоца, што је понашање које је осуђено и од новинарских удружења у БиХ.

"Главни тужилац и Тужилаштво БиХ су институција која је отворена за сарадњу са медијима, те су многи новинари и редакције, уколико се понашају професионално и у складу са правилима новинарске струке, у протеких неколико година имали прилику интервјуисати Барашина", наведено је у саопштењу.

ФТВ објавила је јуче да је њиховог новинара Авду Авдића у Неуму физички напао пратилац главног тужиоца БиХ Милорада Барашина. ФТВ тврди да је припадник обезбјеђења насрнуо на Авдића и дављењем му нанио лакше тјелесне повреде, што је, како се наводи, потврђено и љекарским налазом.Оставите одговор