Барашин дјели предмете ентитетским и кантоналним тужилаштвима

Истраге о корупцијским аферама о Милораду Додику и неколико функционера и бизнисмена из Републике Српске због наводно почињених малверзација приликом изградње Административног центра Владе РС као и о случају „Рекет СДП-а“, у који су укључени високи функционери СДП-а Златко Лагумџија и Дамир Хаџић, пребачени су на ниже нивое и не води их више Тужилаштво БиХ. […]

субота, мај 28, 2011 / 17:49

Истраге о корупцијским аферама о Милораду Додику и неколико функционера и бизнисмена из Републике Српске због наводно почињених малверзација приликом изградње Административног центра Владе РС као и о случају „Рекет СДП-а“, у који су укључени високи функционери СДП-а Златко Лагумџија и Дамир Хаџић, пребачени су на ниже нивое и не води их више Тужилаштво БиХ.

Главни државни тужилац Милорад Барашин, наиме, прије поласка на Брионе, гдје је прије неколико дана почела регионална конференција државних тужилаца, потписао је рјешење којим се случај "Додик" пребацује Специјалном тужилаштву у Бањалуци, док се афера "Рекет СДП-а" пребацује Кантоналном тужилаштву Сарајево.

Тужилац Барашин јуче се није јављао на телефон,а портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић кратко је рекао да се ови предмети још налазе у Тужилаштву БиХ.

Грубешић је након тога рекао да не жели давати никакве додатне изјаве о том предмету.

Сенад Крехо, који заступа Златка Лагумџију у случају "Рекет СДП-а", изјавио је сарајевским медијима да нема никаквих информација о томе докле се дошло с истрагом.

Он је рекао да је истрагу водио државни тужилац Дубравко Чампара, али није знао код кога се предмет данас налази.

“Ја нисам чуо да је предмет пребачен Кантоналном тужилаштву Сарајево. Ваљда би мене првог требали обавијестити. Посљедњи пут када сам слао допис Тужилаштву БиХ да питам докле се дошло с овим предметом, казали су ми само да је истрага у току”, рекао је Крехо.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *