Украјински преглед: Крај НАТО, Ким и Ердоган код Путина, Умаров и Суровикин у медијима

НАТО је одавно требао да иде у пензију, јер створен да се супротстави продору комунизма. Нестанком Варшавског пакта, дошло је до хипертрофије НАТО, који је постао извршни орган, односно оружане снаге монополарног свијета којим доминирају САД.


Дани(ј)ел Симић: Пригожинов Септембар ’93 (ВИДЕО)

Оно што је најбитније за Пригожинов перформанс у лику оружане побуне, јесте да се то није одразило на линију фронта. ОСУ покушавају нападима на Бахмут, односно свом стратешком правцу Токмак – Мелитопољ, али без већих успјеха.

Пригожин својом акцијом поскупио нафту на свјетском тржишту

Нафта је поскупјела данас након што је побуна руске приватне војне групе "Вагнер" током викенда изазвала забринутост због политичке нестабилности у Русији и потенцијалног утицаја на снабдијевање нафтом из земље која је један од највећих свјетских произвођача.


Путин: Нећемо поновити 1917. ко је организовао пуч, издајица је и одговараће

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да су Оружане снаге Русије добиле наређење да неутралишу оне који су организовали оружану побуну и истакао да власти неће дозволити да се понови раскол у земљи и да ће заштити народ.ФСБ послао позив Вагнеровцима да откажу послушност и ухапсе Пригожина

Федерална служба безбједности /ФСБ/ позвала је припаднике приватне војне компаније "Вагнер" да не поштују наредбе свог шефа Јевгенија Пригожина против кога је покренут кривични поступак због позива на оружану побуну.