Дани(ј)ел Симић: Пригожинов Септембар ’93 (ВИДЕО)

Оно што је најбитније за Пригожинов перформанс у лику оружане побуне, јесте да се то није одразило на линију фронта. ОСУ покушавају нападима на Бахмут, односно свом стратешком правцу Токмак – Мелитопољ, али без већих успјеха.

понедељак, јун 26, 2023 / 11:42

-У овом случају, мој је став, имамо нешто слично што се десило септембра 93 у Бањој Луци, односно нешто налик на ону побуну "црвених беретки" у вријеме прије атентата на Зорана Ђинђића, рекао је наш Дани(ј)ел Симић, гостујући у Јутарњем програму Хепи ТВ из Београда.

-Што се тиче сценарија да је ово све договорено унапријед на релацији Путин – Пригожин, која се често користи код некритички русофилне јавности међу Србима, мислим да у овом тренутку нема упоришта за такво нешто.

Прошли пут када сам се вратио из Запорошке и Херсонске области, гостовао сам код вас и управо смо причали везано за заузимање Бахмута, односно Артјомовска. Тада сам рекао да то неће донијети било шта претјерано прекретнички за ток рата.

Ово што се десило са Вагнеровцима који заузимају зграду Јужне војне области, нешто је што заиста може промијенити ток рата. Није случајно да је Путин поменуо 1917. годину, односно оружану побуну која је довела до повлачења Руског Царства из Првог свјетског рата, а затим дугогодишњег грађанског рата у којем су побиједили Бољшевици, односно комунисти.

Он се није јавио на Телеграму од 19:25 прексиноћ, а до тада је уредно све кораке најављивао на интернету. Оно што знамо јесте да је на путу до Бјелорусије, а да ли је тамо стигао и шта ће тамо тачно радити, још не – рекао је између осталог Симић у свом укључењу.

Додатак:

Пригожин се није оглашавао од 19:25 прекјуче. Данас у 16:42, дужим звучним записом објашњава како је дошло до Марша праведности и Лукашенковог посредовања. Немање снимка како ВКС Русије нападају Вагнеровце, највећа је рупа у причи му, додаје Симић након поновног јављања Јевгенија Пригожина.Оставите одговор