Свјетовни Лукашенко против раздора у православљу

Бјелоруски предсједник Александар Лукашенко изјавио је да се противи било каквој подјели у православљу и описао то као опасност.

понедељак, октобар 15, 2018 / 18:21

"Раздор је увијек лош јер подразумијева негативне посљедице, а то је најопаснија ствар. Вјерујемо да је све што се дешава у православном хришћанству осјетљиво питање", рекао је Лукашенко на састанку са патријархом москвским и цијеле Русије Кирилом.

Он је додао да се ова ситуација тиче првенствено цркве и свештенства, пренио је ТАСС.

"Желио бих да пожелим вама и свим патријарсима наше цркве да будете мудри и стрпљиви. Као припадници цркве, покушаћемо да очувамо јединство у свим догађајима како бисмо сачували мир на земљи. Превише смо се приближили црвеној лињи", рекао је предсједник Бјелорусије.

Он је додао да је православна црква "сувише често талац међународних односа, а понекад и наших неодговарајућих корака".

Цариградска патријаршија је одлучила да започне процес признавања аутокефалности цркве у Украјини, као и да обнови своје представништво у Кијеву.5 КОМЕНТАРА

  1. Да није било Лукашенка данас би на платоу , гдје се налази Храм Христа Спаситеља , био трг Анте Павелића и до неба високи јарбол са кога би се вијорио ‘рваЦки „стјег“.
    То што има оних који жале због тога и све чине да се та „грешка“ исправи , по сваку цијену , тако што нам намећу е“U“ропејизацију и „U“сташизацију Б. Луке у Р. Српске , то је већ нека друга прича.

  2. Лакташенко , „U“сташенко , Бакиначки месар и „КумровеЋки малишан“.
    Видио сам тог Лакто-„U“сташенка прије тридесетак година. Ништа се није промјенило у његовом држању и начину опхођења што је невјероватно. Једино му је глава малчице отекла. А да , тада је са својим ментором Бором Микелићем , сисао државну сису (и од посисаног купио станове у Бгд. а не од продаје паприка на пијаци у Загребу) и како тада тако и сада јер држава је држава а сиса је сиса па ти сисај баја.

Оставите одговор