Све вијести

Новаковић Бурсаћ: Нећу ићи на консултације, Звиздић привлачи пажњу

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да, сходно закључцима Народне скупштине Републике Српске, данас неће присуствовати консултативном састанку који је сазвао предсједавајући овог дома Денис Звиздић, те оцијенила да он на овај начин само жели привући пажњу на себе.

Дани(ј)ел Симић: Лисичанск у украјинском кокошињцу

Заузимањем Лисичанска, тачније Белогоровке 3. јула 2022. године, јединице Народне Милиције Лугањске Народне Републике и Руске Армије, преузеле су потпуну контролу над административним границама некадашње Лугањске области бивше совјетске републике Украјине. Тим чином је, и то допола, испуњена једна од директива Кремља пред почетак спецоперације: заштита људи Донбаса. Нешто се покренуло.

Кад ће се ОС БиХ састати са главним штабом Руске Армије (кад и пошаљу саопштење ћирилицом?)

Сатанак у Дому ОС БиХ је отворио замјеник министра обране БиХ за политику и планове Мијо Крешић са замјеницима начелника Заједничког стожера ОС БиХ генерал-бојницима Ивицом Јеркићем и Гојком Кнежевићем, као и заповједница НАТО Стожера Сарајево бригадни генерал Памела МцГаха.

Кино, а да ли Козара: Саопштење Драгана Милановића из 2022. против идејног рјешења Драшка Станивуковића из 2020. (ВИДЕО)

Шеф клуба одборника ПДП у Скупштини града Бања Лука Драган Милановић коментаришући новонасталу ситуацију са "Кином Козара" казао је да је управо због разумјевања проблема и захтјева станара од стране нове градске администрације процес издавања потребне дозволе за градњу трајао дуго.

Стевандић: Шмит даје крила бошњачком екстремизму   

Предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић, коментаришући посљедње изјаве Кристијана Шмита, за телевизије Пинк и Хепи, говори да се причом о увођењу санкција искључиво Републици Српској, Запад сам себе побија у тврдњи да је БиХ јединствена земља, и да се признају одређене државности Републике Српске.

Специјално и паралелно: Љетна школа Универзитета умјетности из Београда – у западној српској престоници

Љетња умјетничка школа под називом ,,нАРТурˮ окупиће у Бањој Луци 30 младих умјетника из Републике Српске и Србије, што је врло занимљиво и неуобичајено за наш културни простор, окренут ка потпуној англицизацији и урушавању сопствене културе; обрнуто пропорционалне интересантности ка поступку игре ријечи у називу манифестације. Она се уклапа у поетику локалне сцене.

Дигитална доминација САД: Међународна унија за телекомуникације може постати америчка!

Просјечан Американац може постати генерални секретар Међународне уније за телекомуникације (ИЕУ). Тако су Сједињене Државе почеле активно да лобирају за ову дужност за своју штићеницу, Дорин Богдан-Мартин, веома интересантну личност.