Све вијести

Новаковић Бурсаћ: Нећу ићи на консултације, Звиздић привлачи пажњу

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да, сходно закључцима Народне скупштине Републике Српске, данас неће присуствовати консултативном састанку који је сазвао предсједавајући овог дома Денис Звиздић, те оцијенила да он на овај начин само жели привући пажњу на себе.

Др Милан Благојевић: Понашање опасно по Републику Српску

Одлука Владе Републике Српске из фебруара ове 2024. године, којом је одлучено да се прода 52 дулума земљишта на Јахорини, је понашање које је опасно за Републику Српску из разлога на које желим укратко указати овим текстом.

Стипе Месић или Никол Пашињан: Јерменија излази из ОДКБ?

Након катастрофалних дипломатско-политичко-војних потеза, удаљавањем од Русије и приближавањем Западу, што је узроковало заузимање Нагорно Карабаха од стране Азербејџана, премијер Јерменије Никол Пашињан је изјавио за канал Француска 24, да је Јерменија суспендовала своје учешће у ОДКБ.

Док Влада РС поштује октроисани распоред 8+5+3, у Посавском кантону министар Хрват умјесто Србина

Иветић је објаснио да је Скупштина Посавског кантона на јучерашњој сједници мимо дневног реда дефинисаног на колегијуму, као допуну, уврстила именовање недостајућег министра унутрашњих послова Посавског кантона.

У Бањој Луци радионица о узгоју шљиве и глобалном отопљавању

Воћари у БиХ и региону имају бројне проблеме и изазове, а климатске промјене постале су један од највећих, због чега је неопходно пронаћи адекватан заједнички одговор, речено је данас на радионици о узгоју шљиве одржаној у Бањалуци.

Стевандић признаје "Црногорску нацију"?

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је Срни након раговора са предсједником Скупштине Црне Горе Андријом Мандићем у Подгорици да је данашњи сусрет нова страница у односима Српске и Црне Горе, јер на планети нема ближих народа.

Додик: Једино Орбан у ЕУ има своје мишљење

Премијер Мађарске Виктор Орбан је један од најснажнијих модерних лидера у Европи, јер има сопствену политику и једини је који има своје мишљење, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Адреса – преко Врбаса

Електродистрибуција у Бањој Луци има један од трафоа означен овако – небодер преко Врбаса.

Калабуховљева амбасада: Порука ЕУ и САД је ултиматум господара – свом вазалу БиХ

"Желимо да питамо наше европске колеге – гдје се изгубило поштовање суверенитета БиХ, које Брисел толико често наглашава?", навели су из руске Амбасааде након што је Делегација ЕУ јуче саопштила да посјета Додика Русији "није у складу с европским путем БиХ".