Швајцарска: Замрзнуто скоро милијарду долара

Швајцарска је данас саопштила да је замрзнула скоро милијарду долара које су у вези са либијским лидером Моамером Гадафијем и свргнутим предсједницима Египта и Туниса Хоснија Мубарака и Зине ал-Абидин Бен Алија. Шеф швајцарске дипломатије Мишелин Калми-Реј рекла је да је откривено 830 милиона швајцарских франака или 960 милиона долара. Према њеним ријечима, највећи дио […]

уторак, мај 3, 2011 / 15:16

Швајцарска је данас саопштила да је замрзнула скоро милијарду долара које су у вези са либијским лидером Моамером Гадафијем и свргнутим предсједницима Египта и Туниса Хоснија Мубарака и Зине ал-Абидин Бен Алија.

Шеф швајцарске дипломатије Мишелин Калми-Реј рекла је да је откривено 830 милиона швајцарских франака или 960 милиона долара.

Према њеним ријечима, највећи дио те суме – скоро 455 милиона долара, у вези је са бившим египатским предсједником, док се вјерује да 399 милиона долара припада Гадафијевом режиму.

Преостали износ припада туниском лидеру и његовим сарадницима.

Портпарол швајцарског МИП-а Карс Кнухел рекао је да је Калми-Реј износ замрзнутих средстава објелоданила на конференцији за новинаре у Тунису, гдје борави у тродневној посјети.Оставите одговор