Сутра жалба о испуњењу услова да Вучуревић буде испоручен Хрватској

Одбрана некадашњег начелника општине Требиња Божидара Вучуревића сутра ће уложити жалбу Апелационом суду у Београду, на дио рјешења Вишег суда у Шапцу о испуњености услова за његову екстрадицију Хрватској, изјавио је за Срну београдски адвокат Светозар Вујачић. Вујачић је нагласио да се одбрана неће жалити на рјешење да су испуњени услови за екстрадицију БиХ. "Немамо […]

уторак, мај 3, 2011 / 15:12

Одбрана некадашњег начелника општине Требиња Божидара Вучуревића сутра ће уложити жалбу Апелационом суду у Београду, на дио рјешења Вишег суда у Шапцу о испуњености услова за његову екстрадицију Хрватској, изјавио је за Срну београдски адвокат Светозар Вујачић.

Вујачић је нагласио да се одбрана неће жалити на рјешење да су испуњени услови за екстрадицију БиХ. "Немамо ништа против да Вучуревић буде изручен БиХ, јер је он управо и лишен слободе када је из Србије улазио у БиХ. Он није бежао из БиХ, напротив он је улазио", објаснио је Вујачић.

Он је нагласио да је право, природно, логичко и свако друго, на страни БиХ, то јесте да њој буде испоручен њен држављанин. Вујачић каже да је одбрана у петак примила рјешење Вишег суда у Шапцу о испуњености услова за екстрадицију Вучуревића и Хрватској и БиХ, те да тродневни рок за право на жалбу истиче сутра.

Вујачић је објаснио да ће жалба сутра бити послата поштом Вишем суду у Шапцу, који ће је заједно са Вучуревићевим предметом послати Апелацином суду у Београду на одлучивање.

Божидар Вучеревић ухапшен је 4. априла на граничном прелазу Каракај у Малом Зворнику, у Србији, на основу потјернице коју је за њим расписала Хрватска која га терети за ратне злочине почињене током артиљеријског гађања Дубровника. Он се налази у екстрадиционом притвору у Шапцу.Оставите одговор