Сутра допотписивање заједничког става против одлуке тзв. Уставног суда БиХ

Представници политичких странака, удружења и невладиних организација Републике Српске сутра ће потписима у Бањалуци подржати ставове из заједничке изјаве политичких представника Републике Српске, потписане 29. новембра, а поводом одлуке Уставног суда БиХ о неуставности Дана Републике. Из кабинета предсједника Републике Српске најављено је да ће потписивање почети у 11.00 часова у Палати Републике. Званичници Републике […]

среда, децембар 9, 2015 / 15:32

Представници политичких странака, удружења и невладиних организација Републике Српске сутра ће потписима у Бањалуци подржати ставове из заједничке изјаве политичких представника Републике Српске, потписане 29. новембра, а поводом одлуке Уставног суда БиХ о неуставности Дана Републике.

Из кабинета предсједника Републике Српске најављено је да ће потписивање почети у 11.00 часова у Палати Републике.

Званичници Републике Српске сагласили су се у заједничкој изјави потписаној 29. новембра да Народна скупштина Српске донесе одлуку и распише референдум на коме би народ одлучио да ли прихвата одлуку Уставног суда БиХ о укидању Дана Републике – 9. јануара.

"Република Српска наставиће да слави Дан Републике 9. јануара у складу са Законом о празницима Српске, који у себи не садржи елементе дискриминације, не угрожава национални и вјерски идентитет и равноправност ни једног од три конститутивна народа, те у потпуности одговара универзалним вриједностима и европским тековинама", наведено је у заједничком изјави.

Изјаву су 29. новембра потписали лидер СНСД-а Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, предсједник Владе Српске Жељка Цвијановић, члан Предсједништва БиХ из Српске Младен Иванић, замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ Мирко Шаровић, предсједавајући Дома народа у парламенту БиХ Огњен Тадић, те лидери СДС-а Младен Босић, ПДП-а Бранислав Бореновић, ДНС-а Марко Павић, СП-а Петар Ђокић и НДП-а Драган Чавић.Оставите одговор