11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Суспензија безвизног режима?

БЕОГРАД – Миинистри унутрашњих послова и правосуђа ЕУ ће 24. фебруара на редовном засједању у Бриселу расправљати о механизму мониторинга безвизног режима за путовање грађана Балкана у земље шенгенске зоне. Пред њима ће се наћии заједнички приједлог Француске и Холандије о могућности привременог суспендовања безвизног режима, пише београдска "Политика". Позивајћи се на незванична сазнања из […]

петак, фебруар 11, 2011 / 09:47

БЕОГРАД – Миинистри унутрашњих послова и правосуђа ЕУ ће 24. фебруара на редовном засједању у Бриселу расправљати о механизму мониторинга безвизног режима за путовање грађана Балкана у земље шенгенске зоне.

Пред њима ће се наћии заједнички приједлог Француске и Холандије о могућности привременог суспендовања безвизног режима, пише београдска "Политика".

Позивајћи се на незванична сазнања из дипломатских и новинарских кругова у Бриселу, лист наводи да овај приједлог предвиђа привремену суспензију безвизног режима у случају озбиљног нарушавања важећих правила.

"То прије свега значи у случају неконтролисаног прилива такозваних азиланата, али и у случају масовног прекорачења боравка у ЕУ који је ограничен на 90 дана годишње. Суштина приједлога је да се суспензија може изгласати по скраћеној процедури", навео је неименовани извор листа.

Лист наводи да ће министри ЕУ размотрити овај приједлог као и приједлог Европске комисије о обавезном надгледању примјене безвизног режима.

Највећи број лажних азиланата из Србије и Македоније чине етнички Албанци, који су посредством неколико ауто – превозника и агенција долазили у државе ЕУ и тражили азил, почевши од јануара прошле године.Оставите одговор