Стоичков кандидат за бугарског министра спорта

Најбољи бугарски фудбалер свих времене Христо Стоичков могао би наредне године да постане министар спорта Бугарске, јавили су бугарски медији. Исти извор наводи да добри контакти 45-годишњег Стоичкова са премијером Бојком Борисовим могу да му донесу највећу спортску функцију у земљи. Стоичков, који живи у Шпанији, током октобарских избора у Бугарској био је заједно са […]

уторак, новембар 29, 2011 / 14:51

Најбољи бугарски фудбалер свих времене Христо Стоичков могао би наредне године да постане министар спорта Бугарске, јавили су бугарски медији.

Исти извор наводи да добри контакти 45-годишњег Стоичкова са премијером Бојком Борисовим могу да му донесу највећу спортску функцију у земљи.

Стоичков, који живи у Шпанији, током октобарских избора у Бугарској био је заједно са Борисовим, који је и именовао Стоичкова за почасног конзула Бугарске у Барселони.

Бугарски медији пишу да ће се актуелни министар спорта Свилен Нејков наредне године кандидовати за ректора Националне спортске академије.

Христо Стоичков рођен је 1966. године у Пловдиву. Фудбалску каријеру започео је у софијској ЦСКА, а наставио је у Барселони и Парми да би је завршио у Чикагу и Јунајтеду.

Највећу популарност стекао је 1994. године на Свјетском фудбалском првенству у САД, гдје је био најбољи стрелац, а репрезентација Бугарске заузела четврту позицију. Исте године постао је и европски фудбалер године.Оставите одговор