Србија боља од Бразила на Свјетском купу за одбојкаше

Мушка одбојкашка репрезентација Србије савладала је данас Бразил са 3:1 (27:25,20:25, 25:20 и 25:22, после 100 минута игре. Србија је забиљежила другу побједу на Свјетском купу у Јапану и то против актуелног свјетског првака. У свом најбољем издању на Свјетском купу у Јапану, Србија је показала зашто је акутелни првак Европе и једна од најбољих […]

уторак, новембар 29, 2011 / 14:52

Мушка одбојкашка репрезентација Србије савладала је данас Бразил са 3:1 (27:25,20:25, 25:20 и 25:22, после 100 минута игре.

Србија је забиљежила другу побједу на Свјетском купу у Јапану и то против актуелног свјетског првака.

У свом најбољем издању на Свјетском купу у Јапану, Србија је показала зашто је акутелни првак Европе и једна од најбољих репрезентација на свијету.

Одлична игра, фантастична борбеност и луцидност красили су одбојкаше Србије током читавог меча против Бразила, а нарочито у пресудним тренуцима, када се ломио резултат.

Показали су „Миљковић и другови” да нису заборавили да играју, напротив, да су заслужено ту гдје јесу, у самом свјетском врху.

Србија је у првом сету одмах напала „из свих оружја” и искористила четврту сет лопту за вођство од 1:0.

Бразил је на овај изненандни напад Србије успијешно реаговао, изједначивши на 1:1.

Изабраници Игора Колаковића су међутим, у наставку меча преузели „кормило” и нису га испуштали до краја, искористивши трећу од четири меч лопте.

Милош Никић проглашен је за најбољег играча утакмице.

Утакмицу у Хамамацу Арени посматрало је 3.000 гледалаца, а судили су Патриша Салваторе из САД и Бела Хобор из Мађарске.

Србија: Н. Ковачевић (5), У. Ковачевић (2), Петковић, Терзић (1), Станковић (5), Никић (21), Митић, Рашић, Миљковић (22), Атанасијевић, Подрашчанин (9), Росић.

Бразил: Бруно, Валас(6), Сидао (5), Висото (10), Жиба (15), Муриљо (12), Тео (6), Сержо, Родригао (1), Жоао Браво, Лукас (5), Марлон

Сриједа и четвртак су слободни дани на Свјетском купу у Јапану, када ће репрезентације из Хамамацуа и Фукуоке отпутовати у Токио, гдје ће се одиграти утакмице четврте рунде.

Србија ће утакмицу деветог кола, против Египта, одиграти у петак, 2. децембра од 03,00 часа по нашем времену у дворани Метрополитен у Токију.Оставите одговор