Шта тата зна: Маровићев син из болнице у Спуж

Милош Маровић, син високог функционера ДПС-а Светозара Маровића, пребачен је из подгоричке приватне клинике у истражни затвор у Спужу, гдје ће боравити у притвору до 30 дана због сумње да је умијешан у милионску малверзацију око продаје земљишта у залеђу Јаза, крај Будве. Судија за истраге Вишег суда у Подгорици Владимир Нововић синоћ је, након […]

субота, 5 децембра, 2015 / 18:17

Милош Маровић, син високог функционера ДПС-а Светозара Маровића, пребачен је из подгоричке приватне клинике у истражни затвор у Спужу, гдје ће боравити у притвору до 30 дана због сумње да је умијешан у милионску малверзацију око продаје земљишта у залеђу Јаза, крај Будве.

Судија за истраге Вишег суда у Подгорици Владимир Нововић синоћ је, након вишечасовног саслушања, одредио Милошу Маровићу притвор до 30 дана, након чега је одведен у клинику "Кодра" из које је потом пребачен у затвор.

Тим љекара га је прегледао и процијенио да постоје услови за његов прелазак у истражни затвор, с обзиром на то да нема тешко обољење, преносе црногорски медији.

Специјално тужилаштво издало је прије мјесец и по дана налог за хапшење Милоша Маровића, који је осумњичен са још осам особа за злоупотребу службеног положаја приликом продаје 26.000 метара квадратних неурбанизованог плаца у Будви, чиме је нанесена штета општини од 1,4 милиона евра.

Потјерница за њим није расписивана због тога што је био на лијечењу у иностранству и редовно је достављао медицинску документацију као доказ специјалном тужиоцу.