Адвокат Губерина о геополитици и српском непреживљавању

Адвокат Вељко Губерина рекао је да је Америка инсценирала азилантску кризу да би унијела хаос у Европу и да би остала сила број један у свијету. Губерина наводи да је ријеч о великој сеоби народа и да се данас бјежи од ратова које изазива Америка, а не воде их народи, већ моћни појединци и организације. […]

недеља, децембар 6, 2015 / 08:50

Адвокат Вељко Губерина рекао је да је Америка инсценирала азилантску кризу да би унијела хаос у Европу и да би остала сила број један у свијету.

Губерина наводи да је ријеч о великој сеоби народа и да се данас бјежи од ратова које изазива Америка, а не воде их народи, већ моћни појединци и организације.

Он напомиње да је веома важно разликовати појам избјеглице од појма миграната, јер избјеглице су били Срби два пута у прошлом вијеку, за вријеме Другог свјетског рата и посљедњег одбрамбено-отаџбинског, али су се враћали на огњишта и настављали даље, а мигранти и азиланти су они који се не враћају кућама и које је на простор Европе довела политика САД.

"Случај са избеглицама са Блиског истока инсцениран је. Муслимани су послушни и што им каже верски поглавар то и послушају. Турска је још пре рата на граници са Сиријом направила мегаломанске логоре за велики број Сиријаца који тада нису били избеглице, а у једном моменту, с циљем слабљења Европе и под америчким утицајем, дала им је миг да крену", рекао је Губерина за данашње "Вечерње новости".

Он наводи да је Америка инсценирала многе ратове, потаманила четвртину планете, а и сада не бира средства да унесе хаос у Европу да би остала сила број један у свијету.

"Америка је сила на измаку, као самртник, хвата се за сламку и спремна је на све. Што се политике тиче, чак и живота на планети, све је у вези са америчким креацијама. Тако је и са самопроглашеним Косовом. Ипак, Москва реагује, Путин је спреман да се суочи са `Исламском државом` и џихадистима, значи да Руси опет стају на браник Европе, можда и света. Ако победе, постаће сила број један. Биће то крај англосаксонске империје, која је неколико векова владала планетом", каже Губерина.

Он истиче да ће Европа, уколико Русија не дај Боже не сломи "Исламску државу", постати жртва сопствене демократије, принципа мултинационалних заједница и поштивања истих.

"У случају да Владимир Путин победи Европа би морала одмах да обустави пријем миграната, без пардона и самилости. Само тако може да опстане, као и хришћанство", упозорио је Губерина.

Он је указао да ислам данас није онај из књига Меше Селимовића и Иве Андрића са умним имамима и поукама, већ радикални ислам који слама све пред собом, без милости. Он је оцијенио и да је то што је Турска оборила руски авион чиста провокација.

Према његовим ријечима, у овом тренутку људског развоја морају да постоје нација и националност "ма колико се наметала идеја Европе без граница".

Говорећи о позицији српског народа ријеч, Губерина истиче да је на постору Балкана увијек опасно бити Србин.

Он каже да се мудрост народа огледа у способности да преживи, а "Срби то не знају".

"На нивоу нације мора да се зна како се испољава родољубље, да при том буде најмање жртава. Сада би наше родољубље требало бити у фази тиховања, да сачувамо снагу за касније, за векове, а не да се расипамо на мах уз велике жртве", поручио је Губерина и навео да је у процесу очувања нације веома важна породица.Оставите одговор