Шта је додао Љубиша Крунић о Додиковом наступу у Приједору?

"Наступ Милорада Додика у Приједору нови је жалостан подсјетник до које мјере је овај човјек приватизовао све институције Републике Српке и безочно погазио уставно правни поредак и надлежности највиших органа наше републике", рекао је Љубиша Крунић, посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске и додао:

недеља, април 11, 2021 / 11:22

"То што су Радован Вишковић и Жељка Цвијановић на личном нивоу подређени Додику и неспремни да му на било који начин скрену пажњу да је изгубио сваки додир са реалношћу је њихов лични, људски проблем и нешто што они треба да ријеше сами са собом. Али то што су му допустили да узурпира њихова јасна, Уставом и законима Републике Српске дефинисана овлаштења и да без икакве реакције дозвољавају да се то дешава у континуитету је јасно у зони кривичне одговорности, како узурпатора Додика, тако и оних који нечињењем и некориштењем својих овлаштења допуштају да се то дешава", истиче Крунић.

Крунић пита премијера Вишковића по чијем налогу и овлаштењу је Милорад Додик данас предводио делегацију Владе Републике Српксе у Приједору и гдје се Вишковић налазио за то вријеме?

"Да ли ће реаговати и затражити од републичког Тужилаштва да реагује ради нарушавања уставно правног поретка у Републици Српској и тако заштити нормално функционисање институција Републике Српске и њених законито изабраних руководилаца у складу да њиховим уставним овлаштењима? Милорад Додик свакодневно поручује да је спреман да погази све да би сачувао самовлашће себе и своје породице, а ми му поручујемо да томе долази крај", закључује Крунић.Оставите одговор