Србија се са Румунијом, Бугарском и Грчком кандидује за Мундијал 2030. године

Румунија, Бугарска, Грчка и Србија кандидоваће се за Свјетско првенство у фудбалу 2030. године, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

петак, новембар 2, 2018 / 22:53

Вучић је то рекао новинарима након састанка квадрилатерале у Варни и додао да је то идеја грчког премијера Алексиса Ципраса, а да је договорено на састанку са бугарским и румунским премијерима, Бојком Борисовом и Вјориком Данћилом.

Предсједник Србије додао је да је план да се кандидујемо и за Европско првенство у фудбалу 2028. године.

За 2030. годину противкандидати су Аргентина, Парагвај и Уругвај, објаснио је Вучић и додао да су 2026. годину "добиле" Канада, САД и Мексико.

"Нама је шанса што је Мексико као једна од латиноамеричких земаља већ добила 2026. годину. У сваком случају, где год да буде, на Балкану или у Аргентини, Парагвају, Уругвају, то ће бити добро Светско првенство", рекао је предсједник Србије.

План је и кандидатура за Европско првенство у фудбалу 2028. године, што ће, каже он, бити проблем и огроман подстицај за Србију.

"То ће наравно бити проблем, али и огроман подстицај да почнемо да радимо на стадионима и да видим како и на који начин можемо да унапредимо наше стадионе и нашу спортску инфраструктуру", закључио је Вучић.Оставите одговор