Крај политике: Иванић се враћа на факултет

Након пораза на изборима за члана предсједништва из Републике Српске, Младен Иванић враћа се академском раду на Економском факултету у Бањој Луци.

петак, новембар 2, 2018 / 21:01

Почасни предсједник ПДП повлачењем са чела партије још прије избора је направио одступницу из активног бављења политиком. А данас је објављена одлука комисије којом је изабран у звање ванредног професора на Економском факултету у Бањој Луци.

Према подацима, конкурс је објављен објављен 16. јуна ове године за ужу научну област Теоријска економија. Иванић је био једини кандидат. Освојио је укупно 69 бодова, од тога 42 на основу научне дјелатности (на основу 7 научних радова објављених након последњег избора у звање), 3 на основу стручне дјелатности, 16 на основу образовне дјелатности (4 менторства) те 8 бодова на основу наставничке способности.

Одлазећи члан предсједништва БиХ враћа се на факултет у којем је и 1985. уведен у звање асистента, а потом и доцента, те ванредног и редовног професора. Као предавач је био запослен и на Економском факултету у Сарајеву, Економском факултету у Српском Сарајеву, те Факултету друштвених наука у Глазгову.

Био је најмлађи члан предсједништва БиХ (1988-1991), предсједник владе Републике Српске од 2001. до 2003., министар спољних послова у Савјету министара БиХ (2003-2006), потом делегат у Дому народа ПСБиХ у два мандата, до 2014. када постаје српски члан предсједништва.3 КОМЕНТАРА

  1. Само зна да теоретише, ништа практично. Може да смува неинформисане. Успио је да остане у политици више него што се надао, захваљујући бахатости и примитивизму Додика. Мене личбо преварио „патриотском“ причом када је осниван пдп, а Додик био играч запада.

  2. Generalno treba dati sansu mladim ljudima , pogotovo onima ciji roditelji nemaju nekretnine i novac van RS. Ivanic je uvijek bio manje zlo od Dodika ali njegov koncept je definitivno bio neuspjesan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *