Србија: РРА забранила директан пренос риjалити емисија

БЕОГРАД – Републичка радиодифузна агенција (РРА) донијела је данас обавезујуће упутство којим се забрањује емитовање "ријалити програма” у директном преносу. Упутство је донијето у циљу досљедног спровођења Закона о радиодифузији и Општег обавезујућег упутства о понашању емитера, наведено је у саопштењу. Уколико се ријалити програм емитује у периоду од поноћи до шест сати ујутро, он […]

четвртак, март 10, 2011 / 10:56

БЕОГРАД – Републичка радиодифузна агенција (РРА) донијела је данас обавезујуће упутство којим се забрањује емитовање "ријалити програма” у директном преносу.

Упутство је донијето у циљу досљедног спровођења Закона о радиодифузији и Општег обавезујућег упутства о понашању емитера, наведено је у саопштењу.

Уколико се ријалити програм емитује у периоду од поноћи до шест сати ујутро, он може да обухвати и оне програмске садржаје који су предвиђени за емитовање у том временском периоду.

Такве програме, како је прецизирано, емитер је дужан да означи графичког знаком који ће јавност обавијестити да садржаји нису прикладни за особе млађе од 18 година.

Обавезујуће упутство РРА ступиће на снагу осмог дана од дана објављивања у Службеном гласнику.Оставите одговор