Срби ослободили једну траку, КФОР задовољан

Припадници КФОР-а јутрос од 9.00 часова користе саобраћајну траку коју су ослободили Срби са сјевера Косова и то је сасвим довољно за потребе међународних снага, рекао је Срни портпарол КФОР-а мајор Френк Мартин. "КФОР у принципу не пристаје ни на какве услове, али смо ми ипак то учинили и користимо ту саобраћајну траку", истакао је […]

четвртак, октобар 27, 2011 / 11:43

Припадници КФОР-а јутрос од 9.00 часова користе саобраћајну траку коју су ослободили Срби са сјевера Косова и то је сасвим довољно за потребе међународних снага, рекао је Срни портпарол КФОР-а мајор Френк Мартин.

"КФОР у принципу не пристаје ни на какве услове, али смо ми ипак то учинили и користимо ту саобраћајну траку", истакао је Мартин и напоменуо да је КФОР-у неопходна потпуна слобода кретања на цијелом подручју.

Он није желио да коментарише изјаву министра унутрашњих послова Косова Бајрама Реџепија да Приштина планира акције на сјеверу Косова, за коју ће им бити потребне "плаве униформе".

Мајор Мартин је нагласио да КФОР не коментарише политичка питања.

Јутрос је око 9.00 часова уклоњена барикада ради проласка војника Кфора и ослобођена саобраћајна трака у мјесту Зупче, на подручју општине Зубин поток.

Мјештани су јутрос уклонили дио барикаде тако што су све балване пресложили на једну страну пута, омогућивши пролаз другом траком.

Прелази Јариње и Брњак два су главна правца са Косова ка централној Србији – са Јариња према Рашкој и Краљеву, а са Брњака према Новом Пазару.Оставите одговор