dysko

Спомен 24.03.1999.

Колико год ми Срби себе подцјењивали, самосакатили и понижавали, нећемо моћи да избришемо дивљење и подршку многих дивних људи, који су нас несебично жалили, помагали и подржавали у складу са својим могућностима. Тако су говорили док су бомбе сијале смрт. Та плејада интелектуалаца, књижевника, умјетника, независних и немоћних упркос својој величини, били су и остали […]

среда, март 24, 2010 / 06:05

Колико год ми Срби себе подцјењивали, самосакатили и понижавали, нећемо моћи да избришемо дивљење и подршку многих дивних људи, који су нас несебично жалили, помагали и подржавали у складу са својим могућностима.

Тако су говорили док су бомбе сијале смрт.

Та плејада интелектуалаца, књижевника, умјетника, независних и немоћних упркос својој величини, били су и остали савјест човјечанства насупрот одвратиним политичким протувама новог свјетског поретка, који су упркос инфлантилности били моћни, свемоћни, подли и покварени, баш као сваки силеџија.

Па уз сјећање на једне и друге, а и на наше страдање, са циљем да видимо колико нам то данас значи и је ли, како рече уредник Фронтала "заборав сличан смрти", одлучих да уложим труда и слободног времена да се подсјетимо…

Патрик Бесон:

Драги српски пријатељи, видео сам и чуо да упоређујете Била Клинтона са Адолфом Хитлером. Хитлер то није заслужио.

Ремзи Кларк:

Онда, питање је ко ће бити следећа жртва. У извесном смислу, ваша борба се односи на слободу, интегритет и независност свих људи.

Стефано Бени:

Вратићемо УН њихову праву улогу. Њихово сједиште ће бити премјештено у Дизниленд: “Нека нас бог чува ако не жели да има неприлика рече Бил Клинтон.“

Франциско Фернандез Буеј:

То непознавање, тај аналфабетизам, који су се претворили у самозадовољну препотенцију у говорима команданата НАТО, довели су до значајне дезорјентације међу многим истакнутим личностима у западној Европи, од којих се неке приклањају лажним аргументима.

Лотар-Гинтер Бухајм:

Жалосно је што смо дозволили да нас Американци вуку за нос.Сигуран сам да 95 одсто и не знају гдје је Косово, а камо ли да знају какав стварно циљ влада у Вашингтону жели да оствари на Балкану…

Мартин Валзер:

Информације медија о ваздушним нападима НАТО-а срочене су тако да обавезно натерају гледаоца или читаоца на закључак како су ти напади оно право што треба чинити.Конзументу информација се не оставља ни милиметар простора за сопствено расуђивање.

Владимир Волков:

Стидим се што сам Француз..Стидим се кукавичлука.Стидим се охолости, стидим се слугерањства.Стидим се глупости.Стидим се Француске.У овом часу бих желео да сам Србин.Више бих волео да примим неправедне бомбе него да их бацам.

Макс Гало:

Хуманитарни проблем постоји само онолико колико се уклапа у Америчку стратегију.

Едвард Гој:

Али да поставимо границу? Стотине хиљада Срба убијено је од 1941. у БиХ и ту, изгледа, имамо мораторијум! Међутим управо је то разлог што Срби нису већина у БИХ; Данас 1990. Све се то дешавало паралелно са сатанизацијом народа који је био чврст савезник запада, док су се Хрвати прво борили за Аустрију па затим за Хитлера.

Михаил Горбачов:

Војна агресија на СРЈ јесте грешка и срамота.

Режис Дебре:

Америка чини све да би још један рат продала јавном мњењу. Европа под утицајем великог брата, изгубила је свој историјски интелектуални престиж, а њена политичка садашњост до те мјере је упрошћена да се може назвати холивудском.

Жан Дифур:

Драги пријатељи Срби! Француска која вас бомбардује, која убија вашу дјецу, разара ваше фабрике и мостове – није моја земља.Француска која учествује у уништавању српског народа, само је сенка саме себе која ће нестати под сенком велике империјалистичке Америке. Стидим се што то моја земља није разумјела.

Данијел Ђанкане:

Вјерујем да се све ове страхоте не догађају случајно: Свјетски императори не допуштају различито мишљење, желе да претворе у табулу разу све опоненте из свих култура које нису њиховог мишљења.

Александар Зиновјев:

Овај непријатељ је много јачи од фашистичке Њемачке. Он је жесток, немилосрдан, покварен и лажљив.

Хенри Кисинџер:

ОВК неће предати оружије снагама НАТО, које неће имати домаћу подршку

ако се буду бориле против ОВК да би је разоружале. Такође ОВК неће мирно примити српске снаге које треба да чувају границу на Косову.

Алан Кларк:

Да ли је могуће да Британија учествује у бомбардовању Срба, храброг хришћанског народа који никада, никада у историји није учинио ништа лоше ни једном Британцу ни Британији.

Жан Франсоа Кан:

Јер, овако нешто никада није виђено: 13 најмоћнијих земања света – приде Турска!- окомило се на једну малу измучену земљу, која не дозвољава да јој део територије буде узет, а да се при томе оне саме не устручавају да тлаче сопствене националне мањине.

Паоло Коељо:

На мајици коју носи на сајму књига у Рио де Жанеиру пише:

ПРЕКИНИТЕ БОМБАРДОВАЊЕ!

Клод Лапорте:

Остаће само ријека крви коју смо изгубили међу Србима и Албанцима да би Америка имала само једну колонију више?

Алексеј Други:

Неколико силних и богатих земаља, дрско сматра себе светим мјерилом добра и зла, газе вољу народа који жели да живи другачије. Бомбе и ракете не засипају ову земљу зато што некога бране.Болна лекција НАТО-а има други циљ-да разруши послератни поредак у свијету и наметне поредак заснован на диктату и сили. Али неправда и лицемјерје никад неће побједити.

Брижит Бардо:

Скандализована сам овим неприхватљивим ратом за који не постоји ни један разлог.Стидим се што сам Францускиња и што сам против своје воље одговорна за подметнуто држање моје владе према нашој европској браћи. Дивим се храбрости и држању Срба.

Габријел Гарсија Маркес:

Не знамо да ли су два човјека која су 24. марта преузела на себе варварски задатак да бомбардују Косово и Србију, знала да су жртве својих укрштених судбина.

Један од њих је Мадриђанин Хавијер Солана Мадаријага генсек.НАТО, педесетосмогодишњи хуманиста, професор физике, који је неповријеђен преживио три смртоносна министарства: за културу, образовање и спољне послове (други је Весли Кларк технички извршилац).

Никита Михалков:

То што се сад догађа Југославији, то је, рекао бих, резултат историјске некултуре.

Да, постоји постоји америчка цивилизација, али веома сумњам да је створена и америчка култура. За све нас који то гледамо, са стране, најстрашнија је некажњивост њиховог неумног поступка.

Адолф Мушг:

Осуђујем јефтине осуде.

Сатиш Намбијар:

На основу властитиог искуства из Босне могу вам рећи да је најважнији задатак западних електронских медија да преносе искључиво политичке ставове својих влада. Немојмо се заваравати о слободи медија у највећој свјетској демократији.

Клаус Пејман:

Стидим се као Немац због немачких торнада над Београдом. Стидим се јер су не тако давно очеви и деде ових пилота који сада тамо лете и бацају бомбе, заједно са Хрватским усташама убили више од милион људи.

Харолд Пинтер:

Америчка спољна политика може да се дефинише овако: Пољуби ме у дупе или ћу ти разбити главу. Тако су санкцијама Ираку узроковали смрт скоро милион Ирачке дјеце. Демонстрација лицемјерја. То је све чист геноцид.

Том Рајан:

Британија која је одувјек била савезник Србије, увучена је у илегални рат против једног много мањег, сиромашнијег народа, који није учинио апсолутно ништа нажао ни њој ни било којој другој земљи НАТО. Ово ме погодило у тој мјери да управо мјењам свој британски пасош за ирски…

Жозе Сарамаго:

Није могуће да један савез створен ради одбране, предузме необјављени рат,да бомбардује само ради бомбардовања и то наочиглед немоћних Европљана, којима је одузета чак и способност за гнушање.

Александар Солжењицин:

Одбацивши организацију Уједињених нација, згазивши њену повељу, НАТО је читавом свијету и следећем вијеку наметнуо древни закон – закон џунгле: ОНАЈ КО ЈЕ СИЛАН У СВЕМУ ЈЕ У ПРАВУ.

Микис Теодоракис:

29.03.1999.одбија да пјева пред пуном салом у Атини, отказује и каже. Не могу да пјевам кад моје срце плаче.

Џозер Фара:

Ако Клинтон и његови лажу о пензијама, новцу, свакодневном животу, одакле вам идеја да вам говоре истину о ономе што се тренутно дешава са српским народом у Србији?

Петер Хандке:

Хвала НАТО, хвала велики мали писци (од Гарсије Маркеса до Гинтера Граса), због онога што нисте написали. Хвала Папи и Ватикану због његове бијеле блажене тишине. Велики Корак за Човјечанство! Међутим за оне који се на нашој планети Земљи још нису претворили у Марсовце и остале Зелене кољаче, њихова домовина је, почевши од 24. марта 1999. године, зове Србија, Црна Гора, Република Српска…

Џули Берчил:

(40 разлога зашто Срби нису нацисти, наводим неке.)

1. Зато што нацисти нису утоварили Јевреје у воз за Израел као што Срби шаљу Косовске Албанце возом (који НАТО Бомбардује, прим.прев.) у Албанију.

8. Зато што Робин Кук каже да јесу.

9. Зато што је Клинтон лажов.

11. Зато штп ОВК годинама убија недужне Србе док су Јевреји били узорни грађани.

12. Зато што да су Срби заиста Нацисти ТАЈМС И ДЕЈЛИ МЕЈЛ би одмах стали иза њих као 1930. иза правих нациста.

13. Зато што Срби нису били ти који су се борили ЗАЈЕДНО СА нацистима за време другог свијетског рата – то су били Хрвати и Муслимани(Нацистички муслимани!То је апсолутно сулуда и застрашујућа идеја)

14. Зато да су Срби нацисти САД не би ратовале против њих, бећ би их финанцирале, као све оне маторе свиње које подржавају у Латинској Америци.

25. Зато да је Милошевић Нациста, баронеса Тачер би са њим пила чај у Сарију.

34. Зато што њемачки Јевреји нису желели да анкетирају део Њемачке и назову га Израел на Рајни.

36. Зато што дугоноге америчке бјелкиње из добрих кућа и са прљавом маштом не одрастају сањајући да се удају за високог, згодног, секси косоварског интелектуалца.

40. Зато што нацисти не добијају ратове – а Срби их не губе.

Питање је сад: шта ми сами мислимо о себи?Оставите одговор