Тома Николић зовнуо Калинића у странку

Бивши предсједник Скупштине РС и СДС је опречно помињан на данашњем састанку напредњака са обе стране Дрине. Ситуација у Српској напредној странци РС је и даље конфузна по питању лика и дјела Драгана Калинића. Са састанка који је данас уприличен у Београду, у редакцију Фронтал.РС су стигли опречни утисци. За једне су дефинитивно распршене кулоарске […]

уторак, 23 марта, 2010 / 11:12

Бивши предсједник Скупштине РС и СДС је опречно помињан на данашњем састанку напредњака са обе стране Дрине.

Ситуација у Српској напредној странци РС је и даље конфузна по питању лика и дјела Драгана Калинића. Са састанка који је данас уприличен у Београду, у редакцију Фронтал.РС су стигли опречни утисци.

За једне су дефинитивно распршене кулоарске калкулације у Бањој Луци, по којима ће Драган Калинић преузети вођство над Српском напредном странком у РС. За њих је исти на овом састанку поменут искључиво као особа која је изразила жељу да буде члан странке, у смислу да може да се укључи у рад странке, али ништа "преко реда".

Тома не подржава никога

Други истичу да је Томислав Николић прекинуо калкулације око контаката Београда са Драганом Калинићем, те да је изјавио како га је лично позвао да се учлани у СНС у РС.

Осим да нико од присутних из РС није имао примједбу на овакву изјаву Томе Николића, дознајемо и да је предсједник Српске напредне странке у Србији нагласио да на изборној скупштини СНС у РС, која је заказана за мај мјесец ове године, неће експлицитно подржати ниједног кандидата или струју.

Калинић између двије странке

Калинићева одисеја ка политичком ухљебљењу траје још од краја јануара ове године. Одмах након једногласног искључења Драгана Калинића од стране Предсједништа СДС, на сједници Главног одбора ове странке у Билећи, он је најавио да ће размислити о начинима како да се врати у политику РС.

Пет дана касније он то и обзнањује, и то управо у вријеме када је Александар Вучић дошао у посјету Бањој Луци. Тада се Потпредсједник СНС у Србији држао прилично уздржано на помињање имена Драгана Калинића, и то до степена незаинтересованости.

Калинић је, иначе, у чаршијске воде већ одавно пустио глас о оснивању сопствене партије, али и сама чињеница да је тај пројекат још увијек на леду, додаје мало дима у читаву причу о контакту са Николићем. Засад је Калинић, дакле, између двије странке, ако не и двије ватре.

Још једна рунда преговора?

За сада још ништа спектакуларно и коначно око статуса младожење некадашњег елитног политичара РС, којег су многи видјели и у Демократској партији Драгана Чавића, јер су на тај начин тумачили отопљавање међусобних односа.

Према неким најавама из кругова блиских напредњацима у РС, Драган Калинић и Томислав Николић би могли одржати још један састанак, након којег би се коначно и завршила нагађања о политичкој судбини Калинића као напредњака.Оставите одговор