Шпирић: Избор директора УИО се условљава именовањем Савјета министара

Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић рекао је данас да бошњачка страна условљава избор директора Управе за индиректно опорезивање БиХ именовањем Савјета министара БиХ, што нема никакве везе. “Јутрос сам одржао ужи колегијум Савјета министара БиХ и то ставио на на дневни ред као и прошли пут и рекао да се чини велика штета БиХ […]

среда, јун 1, 2011 / 14:20

Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић рекао је данас да бошњачка страна условљава избор директора Управе за индиректно опорезивање БиХ именовањем Савјета министара БиХ, што нема никакве везе.

“Јутрос сам одржао ужи колегијум Савјета министара БиХ и то ставио на на дневни ред као и прошли пут и рекао да се чини велика штета БиХ што нема изабраног директора УИО БиХ”, изјавио је Шпирић новинарима након сједнице Савјета министара.

Наводећи да је конкурсна процедура у вези са избором директора УИО БиХ затворена, он је рекао да је једино што се могло урадити да се не обезглави Управа да се донесе одлука о избору вршиоца дужности на 90 дана, а то је поново Миро Џакула.

“У међувремену ће трајати разговори о конституисању Савјета министара БиХ и тражиће се нека компромисна рјешења”, истакао је Шпирић.

Савјет министара данас је одлучио да ће досадашњи вршилац дужности директора Управе за индиректно опорезивање Миро Џакула остати на овој функцији још 90 дана.

Савјет министара БиХ је 24. фебруара разријешио дотадашњег директора УИО БиХ Кемала Чаушевића, а за вршиоца дужности директора именовао је Џакулу на период до 90 данаОставите одговор