Спецоперација: Наставља се опсежна акција ваздушне и артиљеријске припреме

Ангажовањем високопрецизних ракета, авијације и ракетних, односно артиљеријских система са земље уништено је 13 беспилотних летјелица, а у току ноћи гађано је 20 мјеста концентрације живе силе и борбене технике Оружаних снага Украјине.

петак, април 22, 2022 / 13:41

Као резултат тога, по тврдњама МО РФ у рејону мјеста Черкаскоје и Александровка, ликвидирано је 120 украјинских бораца и више од 30 оклопних возила.

У овој великој статистици, највећа индивидуална трагедија је да је изнад града Шахтјорска пресретнуа украјинска балистичка ракета Точка-У, са касетним пуњењем које забрањено женевском конвенцијом, те је као посљедица тога страдала једна шестогодишња дјевојчица, а пет других особа је рањено.

Шахтјорск је град који се налази 55 километара од Доњецка, а само 25-30 километара ваздушне линије од границе Русије. То говори да још увијек нема сигурног мјеста у Донбасу.

Осим тога да Словенија шаље своје старе тенкове Т-72 (вјероватно и нешто југословенских копија овог модела, познатих као М-84), Велика Британија је примила војнике одане режиму у Кијеву, који се обучавају за кориштење оклопних возила псећих имена: Мастиф, Хаски, Гонич вукова.Оставите одговор