СНСД: Што прије формирати власт у БиХ

Извршни одбор СНСД-а сматра да је потребно што прије формирати власт у БиХ на принципу равноправност и ротације у институцијама БиХ, што значи да предсједавајући Савјета министара БиХ треба да буде из реда хрватског народа, а да представницима Срба припадну четири министарска мјеста. Предсједник Извршног одбора СНСД-а Небојша Радмановић рекао је новинарима у Бањалуци, након […]

петак, јун 10, 2011 / 17:17

Извршни одбор СНСД-а сматра да је потребно што прије формирати власт у БиХ на принципу равноправност и ротације у институцијама БиХ, што значи да предсједавајући Савјета министара БиХ треба да буде из реда хрватског народа, а да представницима Срба припадну четири министарска мјеста.

Предсједник Извршног одбора СНСД-а Небојша Радмановић рекао је новинарима у Бањалуци, након сједнице, да Извршни одбор СНСД-а потврђује да остаје код споразума о дјеловању на нивоу БиХ које има са СДС-ом и ДНС-ом, али и код раније договорених односа са ХДЗ-ом БиХ.

"Извршни одбор СНСД-а подржао је и похвалио дјеловање руководства ове странке у погледу покретања крупних питања у Републици Српској и БиХ, контаката са ЕУ и свега што се дешавало у вези са дијалогом о правосуђу у БиХ", нагласио је Радмановић.

Он је рекао да је Извршни одбор СНСД-а водио свеобухватну расправу о раду Владе РС и да је у том погледу усвојио одговарајуће закључке.

Извршни одбор СНСД-а процијенио је да је Влада РС остварила циљеве који су зацртани за 100 дана рада Владе и да је успјела у врло тешкој економској ситуацији у окружењу да обезбиједи фискалну и социјалну стабилност у Српској.

"Влада РС је у 100 дана рада начинила потребне потезе који обезбјеђују заинтересованост и брже инвестирање страних инвеститора и обезбиједила је континуитет у раду, што је СНСД од ње и захтијевао када је формирана", закључио је Радмановић.Оставите одговор