СНСД добио вођство у Бијељини: Избјеглица, или СДС-овац?

Неко је коначно стао на чело СНСД у Бијељини, који је од изборног краха 2014. био ни на небу ни на земљи у овом граду.

четвртак, фебруар 18, 2016 / 23:42

Нови предсједник је Недељко Ћорић, који је добио више гласова од доктора Зорана Трифковића. Ако упоредимо препознатљивост ових имена у поређењу са именима бивших или садашњих посланика и функционера попут Синише Максимовића, Милице Марковић, Славице Лукић, Војина Митровића и Мирослава Миловановића, јасно је да су у питању компромисна рјешења, и да избор није био ни мало лак.

Захваливши се за подршку, Ћорић је истакао да бијељински СНСД у претходном периоду није функционисао у пуном капацитету и да од сутра креће у предизборне активности.

Све то говори о запуштености СНСД у Семберији, иако генерални секретар СНСД Лука Петровић каже да је тамошњи ГО важан у СНСД-у и да је други по снази у Републици Српској.

– Посветили смо му посебну пажњу. Имамо искристалисан квалитет, много добрих активиста који су прошли кроз мјесне конференције у Градски одбор – рекао је Петровић.

Сам Ћорић одавно је виђен као предсједник ГО СНСД, али не без отпора, па се увидом у раније вијести о њему могу видјети епитети: кум Мирка Шаровића, некадашњи руководилац бензинске пумпе Момчила Мандића, супруга активни члан СДС, избјеглица… што је био дио арсенала оних који су се противили његовом избору.

Од битнијих референци у биографији Ћорићу стоји да је био у управном одбору Фонда ПИО, радио је у бијељинској филијали Завода за запошљавање на мјесту замјеника руководиоца, а тренутно обавља функцију замјеника директора Фонда за дјечију заштиту у Бијељини.

Можда и важније од свега било је питање кандидата СНСД за градоначелника Бијељине, а то је питање упућено народном посланику и директору болнице Синиши Максимовићу, који се помиње у тој улози. Он је дао очекиван одговор да ће се о томе разговарати уколико странка тако што одлучи.

Политичка ситуација у Семберији је занимљива јер су сви погледи уперени у другог Максимовића и директора друге здравствене установе у Бијељини (нису род, славе различите славе), Златка. Његове несугласице са градоначелником Бијељине се више ни не заташкавају, и питање је постоји ли ли рјешење које би задовољило обостране претензије на градоначелничку позицију.

Увелико се спекулише да би Максимовић на локалне изборе могао изаћи као независни кандидат, кога би подржале друге странке. Улога СНСД у томе није небитна: Да ли ће подржати Златка Максимовића, или истурити свог кандидата, који би вјероватно доживио изборни дебакл, а готово сигурно ускратио прилику Максимовићу да побиједи Мићића. И један и други имају солидне односе са СНСД, питање је који боље.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор