Смартфон савитљив као папир

Прототип савитљивог смартфон модела од електронског папира направили су канадски научници. ПејперФон може да уради све оно што очекујемо од модерног телефона: преко њега можете да разговарате, да шаљете поруке, слушате музику или читате електронске књиге, само је неупоредиво тањи од модела на које смо навикли. У зависности од тога да ли је уролан, савијен […]

понедељак, мај 9, 2011 / 09:29

Прототип савитљивог смартфон модела од електронског папира направили су канадски научници.

ПејперФон може да уради све оно што очекујемо од модерног телефона: преко њега можете да разговарате, да шаљете поруке, слушате музику или читате електронске књиге, само је неупоредиво тањи од модела на које смо навикли.

У зависности од тога да ли је уролан, савијен или му је заврнут ћошак, активирају се различите функције.

"За пет или десет година сви телефони ће изгледати овако", каже др Роел Вертегал који је учествовао у изради прототипа.

Уређај је настао као резултат сарадње научника из истраживачких лабораторија са Краљичиног универзитета у Онтарију и Државног универзитета у Аризони.

"Овај уређај изгледа и понаша се као мало парче интерактивног папира", каже др Вертегал. "Користите га тако што га савијате у одговарајући облик да бисте добили мобилни телефон, заврнете ћошак да бисте листали странице, а можете и да пишете по њему."

ПејперФон је поглед у будућност, помаже нам да наслутимо као ће изгледати телефони за десетак година. Прототип ће бити представљен 10. маја на Компјутер Хјуман Интерекшн конференцији у Ванкуверу, преноси ББЦ.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор