Центри моћи се плаше да постанем реис у БиХ

Главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић тврди да постоје центри моћи, међу којима је и Београд, који се прибојавају да он буде изабран за реис ул улему Исламске заједнице у Босни и Херцеговини. "Београд се запетљао, јер су сви концепти против Исламске заједнице у Србији пропали, па сада нису сигурни шта је за […]

понедељак, мај 9, 2011 / 09:26

Главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић тврди да постоје центри моћи, међу којима је и Београд, који се прибојавају да он буде изабран за реис ул улему Исламске заједнице у Босни и Херцеговини.

"Београд се запетљао, јер су сви концепти против Исламске заједнице у Србији пропали, па сада нису сигурни шта је за њих боље да ли да им олакшам и одем из Србије, док је с друге стране, бити на челу Исламске заједнице велика позиција… бити реис ул улема је најчаснија и највреднија позоција коју један муслиман или један Бошњак може да има", рекао је Зукорлић гостујући синоћ у централном дневнику сарајевске ТВ1.

Зукорлић је увјерен да ће, ако се кандидује, добити подршку у БиХ, Санџаку, од, како је рекао, ауториттета Исламске заједнице и прије свега актуелног врховног поглавара муслимана Мустафе Церића.

Он је рекао да његов концепт ислама не нуди искључива рјешења и никада само за добро муслимана на рачун немуслимана.

"Сви концепти које нудим су за добро муслимана и за добро немуслиманима, јер је ислам послат као милост световима. Ислам није претња никоме, Исламска заједница није претња никоме, а то значи да ни муфтија у било ком издању не може бити претња никоме", казао је Зукорлић.

"Центри моћи који се прибојавају да будем на челу Исламске заједнице у БиХ очито су израчунали да би било добро за њих да ме рано истерају из рова и натерају на трку рачујнајући да ћу спринтати и да не могу издржати до краја", навео је муфтија поручивши да су се се очито преварили незнајући да је он, како је рекао, маратонац.

"Заправо су ме само преферирали тиме дајући ми истовремено много више медијског простора него што је било за очекивати", навео је он.

Зукорлић је поновио да је прерано за дефинитивну одлуку о томе да ли ће он бити кандидат на изборима за будућег реиса Исламске заједнице у БиХ, али тврди да је његова предност то што нема нимало грча ни од "да" ни од "не".

Недавно, приликом обиљежавања 20 година од оснивању Удружења санџаклија у Сарајеву, Церић је поручио да је муфтија Зукорлић његов предводник у "Борби Бошњака у Санџаку", јер он својим наступима и својим дјелима "свједочи да прича о Санџаку никада неће ишчезнути".

"Алија је пишући "Исламску декларацију" желио исламизирати муслимане, тако сада муфтија бошњазира Бошњаке", рекао је Церић и муфтији поклонио комплет Изетбеговићевих књига.Оставите одговор