Складиште наставља с радом: МУП РС поднио извјештај против 34 особе

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске су данас, 22.08.2022. године, у оквиру акције кодног назива "Сториџ",Тужилаштву БиХ доставили два извјештаја о откривању извршилаца кривичних дјела против 34 лица.

понедељак, август 22, 2022 / 14:39

Учињено је то због постојања основа сумње да су починили кривична дјела "Организовани криминал" из чл. 250. став 3. КЗ БиХ, у вези са КД "Неовлаштени промет опојним дрогама" из чл. 195. став 1. КЗ БиХ, КД "Неовлаштен промет оружјем и војном опремом те производима двојне намјене" из чл. 193. БиХ, КД "Кријумчарење људи" из чл. 189. КЗ БиХ, КД ,,Паљевина" из чл. 243. КЗ РС,  КД ,,Изазивање опште опасности" из члана 394. КЗ РС и КД ,,Осигураничка превара" из члана 273. КЗ РС.

Поред међународног кријумчарења наркотицима, људима и оружјем чланови криминалне групе сумњиче се да су у претходним договорима предузимали радње у циљу застрашивања полицијских службеника и других лица на различите начине, као што су оштећењем и уништењем личне имовине паљевином и активирањем минско-експолозивних средстава.

Наиме, лица иницијала М.Л. и Д.Л. који се терете да су организатори криминалне групе, сумњиче се да су 13.12.2019. године заједно са М.Р. на подручју Градишке извршили кривична дјела "Изазивање опште опасности" и "Паљевина". Сумња се да су дјела извршена на начин да су лица поставила и активирала експлозивну направу испред једног угоститељског објекта, који се налази у склопу градског стадиона, а исти је у власништву члана породице руководног радника Полицијске управе Градишка. У исто вријеме су подметнули и пожар на пилани у Градишци, која се налази у власништву чланова породице полицијског службеника ПУ Градишка.

Такође, лица М.Л. и Д.Л. се терете да су организовали извршење кривичног дјела "Изазивање опште опасности", које је почињено 01.09.2020. године, постављањем експлозивне направе испред куће једног лица у циљу његовог застрашивања.Оставите одговор