ШИРОМ ЗАТВОРЕНИХ ОЧИЈУ (EYES WIDE SHUT)

Двоструко злокобан. Као посљедњи филм Стенлија Кјубрика, и као брачно саучествовање Кидманове и Круза (с њиховом усвојеном дјецом). Брак је завршио као и Стенли. Основа лежи у сваком мушкарцу, и због тога је стравично привлачна. Сасвим случајно откриће, које обичног породичног човјека води ка ексцентричном друштву свингера и упражњавалаца окултних ритуала. Што је задовољење нагона, […]

понедељак, јул 4, 2011 / 05:41

Двоструко злокобан. Као посљедњи филм Стенлија Кјубрика, и као брачно саучествовање Кидманове и Круза (с њиховом усвојеном дјецом). Брак је завршио као и Стенли.

Основа лежи у сваком мушкарцу, и због тога је стравично привлачна. Сасвим случајно откриће, које обичног породичног човјека води ка ексцентричном друштву свингера и упражњавалаца окултних ритуала. Што је задовољење нагона, за сјеменом расијаним у што ширем спектру.

Колега пијаниста му говори како свира завезаних очију, али да повез прошли пут није био добро везан. Невиђено згодне жене. Лозинка је Бетовенова опера.

Уз многе муке и невоље, у виду изнајмљивања костима од господина Милића (Раде Шербеџија), он се нашао тамо. У огромном дворцу трулих богаташа, испуњеном голишавим, и за оргије разположеним женама. Само је разгледао, а потом је јавно разоткривен.

Једна од конкубина, пристала је да узме његов гријех на себе. Пуштају га, уз упозорење да о ономе што је видио никоме не говори. Кући, премро од страха, све искрено исприча својој жени.

Посљедње што му је рекла било је: Морамо се коитусирати! (курзиван термин је због цензуре)

(Редитељ: Стенли Кјубрик; Улоге: Том Круз, Никол Кидман, Раде Шербеџија)Оставите одговор