Сирија: Нове жртве

Сиријске снаге безбједности убиле су јуче најмање 34 људи у граду Хама у централном дијелу земље, током једног од највећих антивадиних скупова од почетка немира који су избили средином марта. Рами Абдел Рахман, директор организације за заштиту људских права са сједиштем у Лондону рекао је да се у Хами окупило више десетина хиљада људи, а […]

субота, јун 4, 2011 / 09:25

Сиријске снаге безбједности убиле су јуче најмање 34 људи у граду Хама у централном дијелу земље, током једног од највећих антивадиних скупова од почетка немира који су избили средином марта.

Рами Абдел Рахман, директор организације за заштиту људских права са сједиштем у Лондону рекао је да се у Хами окупило више десетина хиљада људи, а да су безбједносне снаге на њих отвориле ватру.

Снаге председника Башара ал-Асада тако појачавају нападе у градовима које сматрају центрима демонстрација на којима противници режима траже окончање 40-годишње владавине његове породице, наводе агенције.

Режим је, такође, у већем делу земље прекинуо везе са Интернетом, како би спречио опозиционе активисте да се организују путем Јутјуба или Фејсбука.Оставите одговор