Србија:Пољопривредници пред договором са владом

Протест пољопривредника ће данас бити прекинут уколико са ресорним министром Душаном Петровићем буде постигнут договор око техничких детаља Уредбе о исплати субвенција, изјавио је синоћ у Новом Саду представник свих пољопривредних удружења која простествују Илија Грујић. „У току преподнева имаћемо састанак у Београду и ако буде постигнут договор о неколико техничких детаља уредбе, одмах завршавамо […]

субота, 4 јуна, 2011 / 09:19

Протест пољопривредника ће данас бити прекинут уколико са ресорним министром Душаном Петровићем буде постигнут договор око техничких детаља Уредбе о исплати субвенција, изјавио је синоћ у Новом Саду представник свих пољопривредних удружења која простествују Илија Грујић.

„У току преподнева имаћемо састанак у Београду и ако буде постигнут договор о неколико техничких детаља уредбе, одмах завршавамо протест и враћамо се својим пословима”, рекао је Грујић новинарима.

Као доказ добре воље пољопривредника, 20 одсто трактора паркираних већ пет дана испред зграде Владе Војводине, вечерас ће бити враћено у своја места, додао је Грујић.

Напомињући да ће протести и блокаде путева у Војводини бити настављени, али у „нешто флексибилнијем облику” као што је то било данас, он је поновио да ће тај вид притиска на државу ради испуњења захтјева пољопривредника бити завршен ако се сутра договоре с министром о неколико детаља из уредбе.

„Пронађено је заједничко решење, уредба је написана и усвојена и у њој су садржане круцијалне ствари с којима се ми слажемо”, истакао је Грујић и нагласио да је пољопривредницима прихватљива већина тачака уредбе а спорне су само неке, попут оних које се односе на плаћања за фонд ПИО или динамику исплате субвенција пољопривредницима.

Не желећи да говори о осталим појединостима примедби на тај владин документ, он је изразио наду да ће на састанку у Београду све бити договорено на задовољство обеју страна и да ће овај вишедневни протест, који је створио многе проблеме свим грађанима, бити завршен.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *