Шиптарску политику демантује стварност: 13. напад на СПЦ

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је да је талас опасних и вандалских напада на православне светиње и српски народ на Косову и Метохији настављен уништавањем табле са путоказом за манастир Драганац код Новог Брда и цртањем мете на челу Срба на плакатима у Ђаковици.

недеља, мај 30, 2021 / 14:02

У саопштењу се подсјећа да се табла са натписом манастира Драганац већ више пута до сада нашла на мети вандала, а да за тај дивљачки чин нико није одговарао, те да је само од почетка ове године укупно 13 цркава и манастира било предмет напада албанских екстремиста.

Из Канцеларије за Косово и Метохију наводе и да су у Ђаковици осванули плакати са фотографијама Срба којима се црта мета на чело и који се без иједног доказа оптужују за наводне ратне злочине и тиме застрашују потенцијални повратници и интерно реасељени да се врате на своја вијековна огњишта.

"Лицемерно је што албанске власти на Косову и Метохији покушавају да представе своју политику као политику мира, солидарности, верске и националне толеранције у очима светске јавности, а реалан живот на терену их свакодневно демантује. Чињенице говоре да су српски народ и православни храмови на Космету изложени константном насиљу, неправди и притисцима", закључено је у саопштењу.Оставите одговор