Симптоматично: Стеријино позорје наградило кукавичлук

Најбоља представа 56. Стеријиног позорја у Новом Саду је "Кукавичлук”, ауторски пројекат Оливера Фрљића, у извођењу суботичког Народног позоришта/Казалишта/Непсинхаза, саопштио је данас фестивалски жири, којим је предсједавао редитељ и драмски писац Горан Марковић. Фрљићу је припала и награда за најбољу режију исте представе. Те одлуке донијете су већином гласова чланова жирија, који су на такав […]

петак, јун 3, 2011 / 15:10

Најбоља представа 56. Стеријиног позорја у Новом Саду је "Кукавичлук”, ауторски пројекат Оливера Фрљића, у извођењу суботичког Народног позоришта/Казалишта/Непсинхаза, саопштио је данас фестивалски жири, којим је предсједавао редитељ и драмски писац Горан Марковић.

Фрљићу је припала и награда за најбољу режију исте представе. Те одлуке донијете су већином гласова чланова жирија, који су на такав начин одлучили и да на овом фестивалу не буде додијељена Стеријина награда за текст савремене драме.

Стеријину награду за глумачко остварење добили су Бранка Петрић за улогу у представи „Рођени у YУ”, Арпад Месарош за улогу у „Кишињевској ружи”, Анита Манчић за улоге у представама „Рођени у YУ” и „Пазарни дан” и Нада Шаргин за улогу у представи „Метаморфозе”.

Главне и остале Стеријине награде биће свечано уручене вечерас у 20 сати у Српском народном позоришту, на сцени „Јован Ђорђевић”, гдје ће потом у част награђених бити изведена представа „Глорија” , Позоришта на Теразијама и Будва град театра.

На 56. Стеријином позорју је, од 26. маја до 3. јуна, изведено седам представа у селекцији националне драме и позоришта, двије у Међународном програму „Кругови” и неколико ван конкуренције и на Позорју младих а фестивал је обиловао и богатим пратећим манифестацијама.Оставите одговор