Ковач: СДС је за принцип ротације

СДС је за принцип ротације власти на нивоу БиХ, па и када је ријеч о предсједавајућем Савјета министара, рекао је замјеник предсједника ове странке Предраг Ковач након консултација са члановима Предсједништва БиХ. "Наше опредјељење је приједлог Предсједништва БиХ донесен консензусом. Од три политичке партије које имају представнике у Предсједништву БиХ очекујемо да повуку одговарајуће потезе", […]

петак, јун 3, 2011 / 15:06

СДС је за принцип ротације власти на нивоу БиХ, па и када је ријеч о предсједавајућем Савјета министара, рекао је замјеник предсједника ове странке Предраг Ковач након консултација са члановима Предсједништва БиХ.

"Наше опредјељење је приједлог Предсједништва БиХ донесен консензусом. Од три политичке партије које имају представнике у Предсједништву БиХ очекујемо да повуку одговарајуће потезе", рекао је Ковач у Сарајеву након консултација о кандидату за предсједавајућег Савјета министара БиХ.

Он је навео да ће органи СДС-а, на основу приједлога и имена свих кандидата, донијети одлуку како ће се понашати у наредном периоду.

Осим Ковача, на састанку са члановима Предсједништва БиХ били су и посланици СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Борислав Бојић и Дарко Бабаљ.

Након СДС-а, консултације ће данас бити обављене и са ХДЗ-ом БиХ, Странком демократске акције и Социјалдемократском партијом.

Јуче су консултације обављене са представнцима осам странака – Савеза за бољу будућност БиХ, ПДП-а, Хрватске странке права, Демократске народне заједнице, Демократског народног савеза, Народне странке "Радом за бољитак", СНСД-а и ХДЗ-а 1990.

Од 13 парламентарних странака које су позване на дводневне консултације учешће је потврдило 12, док је Странка за БиХ обавијестила Предсједништво БиХ да неће учествовати.Оставите одговор