Сергеј Брин новчано подржао Википедију

Један од оснивача најпознатијег интернет претраживача компаније "Гугл" Сергеј Брин донирао је фондацији онлајн енциклопедије "Википедија" 500 000 долара, наводи се на интернет страници фондације. Брин је донирао 500.000 долара из Фондације "Брин-Војцицки", хуманитарне организације коју воде он и његова супруга Ана Војцицки. Новац, ипак неће покрити годишњи буџет "Википедије" од 28,3 милиона долара. Током […]

субота, новембар 19, 2011 / 20:30

Један од оснивача најпознатијег интернет претраживача компаније "Гугл" Сергеј Брин донирао је фондацији онлајн енциклопедије "Википедија" 500 000 долара, наводи се на интернет страници фондације.

Брин је донирао 500.000 долара из Фондације "Брин-Војцицки", хуманитарне организације коју воде он и његова супруга Ана Војцицки.

Новац, ипак неће покрити годишњи буџет "Википедије" од 28,3 милиона долара.

Током ове седмице "Википедија" је почела годишњу кампању прикупљања фондова и која ће трајати до јануара. На интернет страници налази се и апел оснивача "Википедије"Џимија Велса, који је ову страницу основао 2001. године.

Велс је у неколико наврата рекао да неће бити никаквих реклама на "Википедији".

"Трговина је у реду. Реклама није зло. Али, није им мјесто овдје. Не на `Википедији`", рекао је Велс у посљедњим од својих оглашавања.

Током прошлогодишње кампање прикупљено је 16 милиона долара.

"Википедија" је сврстана на пето мјесто најпопуларнијиј интернет страница која сваког мјесеца има више од 470 милиона посјетилаца.Оставите одговор