СДС: Ова влада не ваља

Влада Републике Српске нема чиме да се похвали у првих 100 дана свог дјеловања, кажу из СДС на данашњој конференцији у Бањој Луци. Текст и фото: Ж. Свитлица Народна скупштина РС треба да задужи Владу РС да у наредном периоду достави извјештај о стању у привреди са приједлогом мјера, јер за тако нешто итекако постоји […]

четвртак, мај 12, 2011 / 14:36

Влада Републике Српске нема чиме да се похвали у првих 100 дана свог дјеловања, кажу из СДС на данашњој конференцији у Бањој Луци.

Текст и фото: Ж. Свитлица

Народна скупштина РС треба да задужи Владу РС да у наредном периоду достави извјештај о стању у привреди са приједлогом мјера, јер за тако нешто итекако постоји потреба, са посебним освртом на грандиозни јавни сектор и Елктропривреду, Шуме, Жељезнице и Поште Републике Српске јер је то прије свега неопходно Влади РС.

Такође Влада треба направити дугорочни пакет мјера за стабилизацију и санирање ванбуџетских фондова који су у великом проблему, јер ће ови фондови кредитним задужењима код комерцијалних банака још више отићи у суноврат, сматрају у Српској демократској странци.

Ово су двије ствари на којима ће СДС инсистирати у Скупштини најавили су на данашњој конференцији за новинаре посланици ове странке Вукота Говедарица, Ненад Стевандић и Миладин Стевић.

Краду и дане

Влада РС још није изашла са озбиљном анализом својих првих 100 дана рада упозорио је Вукота Говедарица, наводећи да Влада краде дане грађанима РС

"Влада РС није самостална у свом раду већ одређеном врстом неформалног ауторитета моћи који долази из кабинета предсједника РС, практично Влада ради по инструкцијама једног човјека, Милорада Додика у овом случају".

Влада уопште нема чим да се похвали у ових протеклих стотину дана, а одговори на питања као што су – негативан тренд у социјално-економској сфери, затим борба против организованог криминала и корупције – остала су неријешена за Џомбићев кабинет који "ужива у дебелој хладовини подршке коју је власт себи обезбијеила кроз медије". Нови премијер је омануо и на питањима која је себи зацртао у експозеу.

"Прошле године у децембру мјесецу број незапослених је био нешто већи од 145.000, а у марту ове године у Заводу за запошљавање евидентарано је 151.000 незапослених што је 6.500 више него у децембру. На који начин ће влада да обезбиједи повећање броја радних мјеста када је само у децембру у РС угашено око 870 привредних субјеката?", питао се Говедарица.

Незамисливи министар

Шеф посланичке групе СДС није пропустио да искритикује и најновија фискална оптерећења те чињеницу да тренутно у РС нема ни једне јавне инвестиције, а Влада крије стање Рачуна за посебне намјене.

Степен раста индустријске производње је за 1,5 одсто мањи него лани; Влада није објавила ни БДП за ову годину, као ни стање страних директних инвестиција за другу половину 2010. године, није престајао на набраја Говедарица, питајући се да ли су једини успјеси Владе, успостављање институције Омбудсмана за права потрошача и припреме Закона о ПИО и правима бораца који немају подршку ни синдиката ни борачке популације. На све то Влада се јуче поново задужила емитовањем трезорских обвезница на Бањолучкој берзи.

Посланици су подсјетили да је ова странка предложила Приједлог Закона о социјалној заштити, а Влада РС је обећала да ће у другом кварталу овај закон доћи на дневни ред, што се није десило. Ресорни министар је изјавио да се не осјећа одговорним што овог закона нема, а то је незамислива изјава у нормалним земљама, тврде у СДС.

Џаба сви референдуми, ако…

"Континуитет криминала и корупције се највише очитује у предузећима која контролише Влада, а прије свега у Српским шумама"’, рекао је Миладин Стевић.

Он каже да је СДС доставила медијима конкретне доказе о криминалу у Српским шумама јасно видљиве у документима о пословању овог предузећа а "корумпирана Влада " је опет поставила криминализованог директора Српских шума и пословодство, што значи да је криминализован и онај који их је поново ту поставио.

Ненад Стевандић је уперио прст у најслабију карику ове Владе, а то су криминал и корупција који су највећа слабост Републике Српске.

Чврст опозициони став СДС на нивоу Републике Српске закључен је ријечима да криминализована, корумпирана и економски слаба Српска, уствари широм отвара врата управо страном интервенционизму, и сва борба против истог оличена у актуелној причи о референдуму, пада у воду и служи као плашт.

Оваква Влада нам не треба, чули смо данас у Српској демократској странци, након подужег набрајања њених силних недостатака.0 КОМЕНТАРА

 1. И шта сад Стевандићу, Говедарице и овај трећи? Куда даље господо? Критикујете владу умјесто да је рушите. Боли вас курац, имате сваки мјесец 3000марака, напђујете се и свима добро. Конкретни потези Говедарице, ајде ако си мудоња дижи Херцеговину доле, ајде Стевандићу и ти покажи колика су твоја муда?

 2. buddha, 12.05.2011. 15:09:54

  Посао опозиције управо јесте да указује на све оно што власт не ради добро. Не знам колико ће ово доћи до ушију грађана, али задовољан сам овим што је речено. Коначно да се каже оно на чему овдје инсистирам мјесецима, а то је да је економија најважнија за враћање изгубљеног суверенитета Републици Српској и да нам независност ништа неће значити ако биолошки нестанемо. Морамо бити свјесни колико смо мали и да смо лак плијен неоколонијалним силама. Два-три човјека нас могу „прекрижити“.

  С друге стране, не живим у илузијама да ће народни посланици, који су огроман лични новац уложили у предизборну кампању ићи на рушење власти и на вандредне парламентарне изборе, јер би поново морали уложити вријеме и новац. То је разумљиво, а донекле је и разумљива и чињеница да нико не жели преузети „врућ кромпир“ од актуелне власти. Мислим да ће СДС пустити власти да се спонтано уруши, а онда вјероватно преузети (ако шта остане) РС и кренути од нуле.

 3. Po meni, ovo je jedina stranka koja ima pravo da kritikuje ovu vlast. Na ovaj način mislim da su sasvim otvoreno spustili liniju koja se stvarala u javnosti „u državi pozicija, a u entitetu opozicija“. U skupštini ravnopravno učestvuje sa konkretnim prijedlozima, ali naravno i sa kritikama koje su dobre, a ne radi puke demagogije. Uvijek pozivaju na dostavljanje materijala iz vlade kako bi se znalo „kako i na koji način vlast funkcioniše“. Vrlo dobro je SDS postavio pitanje gašenja privrednih subjekata i to bezmalo njih 870 kao ni jedne konkretne javne investicije u ovoj godini…
  Ministar bi zaista trebao da odgovori „šta se dešava sa socijalnim zakonom“ koju je SDS predložio, a to što se ne osjeća odgovornim je druga stvar.

 4. Не очекујте да ће било која странка из РС да покрене неку револуцију! Могуће је једино спонтано, написао сам већ раније кад. Разумијем Ваше нестрпљење, али реалност је таква.

  Ако се питате зашто је народ летаргичан и зашто је изгубио нагон за животом, можда је овдје одговор http://www.youtube.com/watch?v=qmZnAQx1qiQ

 5. Господа су рекли како ствари стоје и то је истина, али има ли ико од ових критичара неку идеју како да се ситуација промијени на боље. Мени је пун ку*ац критичара типа Светлане Ценић који само пљују на власт, а нико од тих назови стручњака се није потрудио да направи неки низ мјера и да их предожи јавно. Неко рјешење, било шта само да није критика и да се не говори како ништа не ваља, то ваљда сви већ знамо, али хајде сад да смислимо нешто шта нам је чинити. Конкретне мјере.

  Дражене, дотична господа није ни марке из свог џепа дала за кампању.

 6. winston wolf, 12.05.2011. 18:07:16

  У више наврата смо овдје предлагали конкретне мјере, од оних најхитнијих до оних дугорочних. За њих мора постојати политичка воља. Те воље очигледно нема.
  Ако сам некад рекао да је потребно свим буџетским потрошачима равномјерно умањити плате за 15-20%, јер ми толико имамо реално да исплатимо (без задуживања), да је потребно отпустити 1/2 до 2/3 радника из администрације, тај новац усмјерити на стимулацију запошљавања, посебно у индустрији, у социјалу, стимулацију наталитета…да је потребно обезбиједити повољан политички и економски (кроз ниске порезе) амбијент за привлачење страног капитала, да је есенцијална реформа у судству, ако кључ смањења криминала и корупције,…

  причао сам у вјетар. Ко сам ја уопште да дајем неки приједлог?

  Дао сам само своје мишљење, а постоје они који су јако добро плаћени да воде Владу РС и не знам зашто би се од обичног грађанина тражило да даје рјешења. Уосталом, ја уопште нисам економиста и лаички приступам овим питањима, мада и се чини да у Влади РС сједе још већи лаици од мене.

  Лексо је дао одличан приједлог, само „нема ништа мајко од твога весеља“!

 7. Čekaj winston, SDS je predložio socijalni zakon, to nije mala stvar. Ja lično nisam imao uvid u taj predloženi zakon, ali bi ga volio pročitati. Nisu sigurno na njemu radili laici i pioniri nego stručni ljudi.
  Jednom nam je krivo kada nemamo prave kritike opozicije, a drugi put nam je krivo što je opozicija iznijela kritiku čiji to posao i jeste… Treba da rezimiramo politiku i kažemo „da“ ili „ne“ opozicija ima/nema pravo nešto da kritikuje, ali u višestranačju je sve dozvoljeno.
  Čak i puka demagogija je opoziciji dozvoljena da bi poentirala, a vlasti nije posebno Vladi koja snosi veliku odgovornost.

 8. Svrljko,
  нека опозиција критикује, немам ништа против, али поред критике не би било лоше да кажу коју паметну о начину на који се може смањити вријеме потребно за регистрацију предузећа, како довести стране инвеститоре, отворити радна мјеста а да то није администрација, како задржати младе људе овде, започети борбу са бијелом кугом, уопште побољшати животни стандард. Тај социјални закон чини ми се предвиђа издвајања из буџета за социјално угрожене, одређене повластице и попусте за најугроженије, али то није рјешење проблема. Како покренути привреду конкретним мјерама, како отворити нова предузећа? Е ово ће најбоље помоћи социјално угроженим категоријама. Како обезбиједити младом човјеку који је завршио факултет, а није мамин и татин син или кћи, посао овде, односно неку пристојну будућност. Сад је нормално постало да будеш на Бироу бар годину дана док не нађеш неки посао. Па колико само људи који имају преко 25 живе још увијек са родитељима у стану који су добили за вријеме бивше Југе, а давно су требали да се осамостале и да почну свој живот. Ма пун ми је кофер ове власти, једноставно сам огорчен и пун бијеса кад их видим, овде за младог човјека нема будућности. Јебе се њима, они су себе намирили.

 9. Једини који дела па и ријечима је Миле Додик. Свиђало се то нама или не. Да има неки други да га „наддела“, овај би био доњи, међу „критичарима“. Надам се да је ово довољно јасно и да не треба ширити филозофију и мрсити муда…

 10. Da, jedini koji ima dela pa i riječima je m. dodik.Djela i riječi su dobra ili loša, pametna ili glupa, dobronamjerna ili zlonamjerna, moralna ili amoralna, korisna ili štetna, za ili protiv nekoga ili nečeka, ….
  I hitler je imao djela, i staljin, i tito, i pavelić, i slobo, i karadžić. i tuđman, binladen, dodik….
  Ali, jednima su njihova djela i riječi ovakva, drugima onakva.Što je za jedne dobro, za druge je zlo.
  Možda su hitler, staljin….željeli svom narodu dobro, ali oni su ih u crno zavili.Kao što je nas dodik.
  Dobar je onaj vođa koji se bori da njegov narod živi u ekonomsko što boljem miljeu, koji dijeli njegovu sudbinu i u dobru i u zlu.
  Ovaj je ronhilovao dok je narod ginuo. sada mu krade, otima mu, ubija ga, sabija ga u bijedu, očaj , gura ga u nestanak.

 11. „…i u oproštajnom pismu kao razlog samoubistva naveo nemogućnost da od svog vlastitog rada zaradi dovoljno da plaća troškove.“

  http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Prijedor-Objesio-se-Stojan-Djikic-89522.html

  Сви они који су отимали од сиротиње да би обезбиједили 100 генерација својих потомака унапријед требају да носе овог човјека на души. Али гдје им је душа?

  http://www.youtube.com/watch?v=5cJ-4vecrTA

  Нажалост, ово је тек један у низу сличних несрећних епилога „наших успјеха“. Због овога ја већ годинама дижем глас.x-(

 12. Да, заборавих „драженцета“! Дела и он, али јуниорски, тек је почео, треба времена… Тако је и Миле почео, сјећам га се деведесеттреће за говорницом Парламента у шуми, кад је почео забадати прсте у око старим есдеесовцима и борити се за „напаћени народ“… А ‘вамо- ронхил у шлепу!?B-)
  Шта ли ваља наш драженко? Ако је вутр, на добром је путу, само ваља пожурити можда је и легализују, а онда кљокну цијена…

 13. Ања, да ли смо ми заказали као друштво? Да ли требамо само слијегати раменима и сажалити се? Јесмо ли људи или животиње? Ово је чисти животињски свијет у којем се поштује закон јачег. Солидарност или саосјећање као елементи моралности постоје само у траговима. С друге стране, имамо експанзију егоиста, хедониста, антисоцијалних личности, који грабе само себи,газе преко мртвих. Имамо гомилу опсесивно-компулсивних поремећаја личности, које уживају скупљањем новца на хрпу, као кликера и салвета у дјетињству.
  Нажалост, све је више наркомана, алкохоличара и психотичара-копролаличара, којима се у стању декомпензације привиђа Ђузепе Лерди. Највјероватније се ради о оптичким халуцинацијама, које су карактеристичне за токсикоманију (aлкохол, дрога, лијекови). Дијагностику компликују вулгарне и опсцене ријечи, које су пак карактеристика схизофреничара или Жил д’ ла Туре синдрома.

  http://www.vokabular.org/?search=koprolalija&lang=sr-lat

 14. :D:D:D
  Хахахаха, „…психотичара-копролаличара!!! … Ђузепе Лепрди…стање декомпензације – компликују вулгарне и опсцене ријечи…“ ВУТРА ДЕФИНИТИВНО! Проширени „коридори свијести“ нема шта! И наравно, СИНДРОМ МАЈКЕ ТЕРЕЗЕ – са јајима.:D:D:D

 15. Сад ће Ања да напише нешто у стилу: „није власт довела овог човјека у стање да од властитог рада не може да живи.“

  Мени је само жао што код нас у свијести је потиснут зрав разум, који би рекао: „чекај мајку им јебем, прије него што себи пресудим, пресудићу петорици прије!“ Е онда би се екипа са власти запитала, шта они то раде овом народу. И свако од ових данашњих политичара треба да се запита шта оставља иза себе. Овако, ником ништа, битно је да је била Кетрин Ештон у Бањој Луци… Глуперде… x-(

 16. Da znaš budda da sam čuo više takvih razmišljanja. Nije ništa isključeno.Teško je gledati da ti porodica nema šta da jede, od čega da živi, a godinama ste supruga i ti radili( 80 godina ulagali za starost), šlolovali djecu, a pod starost gledati bijedu u kući.
  Proljetos je u PD umrla penzionerka bukvalno gladna. Jedan sin nezaposlen, borac rs, a drugi dijete sa posebnim potrebama.Ovaj drugi se hrani u kuhinji jehovinih svjedoka, a ovome bivšem boracu, više gladanom nego sitom,( ponekada, ako mu se posreći, odradi nekom nešto ),ponos ne dozvoljava da jede u jehovinoj kuhinji.

 17. buddha, 16.05.2011. 13:34:04 и prijedor, 16.05.2011. 14:19:13

  Знам неке људе (борци и РВИ), који су рекли да ће отимати на улици у случају да дођу у такву ситуацију. И некако ми се чини да бисмо у блиској будућности могли гледати отимање хљеба на улици.

  Сјећам се из прошле или претпрошле године самоубиства брачног пара из Приједора. Људи нису могли враћати кредите и завршили су трагично, али су брзо заборављени. Да, такве ствари се дешавају ту у нашем комшилуку, а ми смо спремни да то нијемо посматрамо, јер можда већина има СИНДРОМ БИТАНГИ И БАРАБА.

  Него досадно је ово, дајте мало о референдуму!

 18. Чекај мало драженце, стани!… Можеш ли икад без тог калимеро – стајл цмиздрења мајку му?! Чим те очепим, а ти по Фројду и Јунгу… Јел’ имаш неку диплому у том смислу, како си „поткован“ у практичној психијатрији, просто ме чуди да си незапослен па гањаш ангажмане народног трибуна по Ем-Зеовима?!:-o
  Додуше, и дипломирани а и аматери-љубитељи код нас ОБОЖАВАЈУ политички рад са масама, почев од Рашковића па до Караџића. Можда Милу Бахатога сјебе управ’ Драженце Калимеровић… Ваља причекати.:D

 19. prijedor, 16.05.2011. 13:20:33

  Хвала што си ми потврдио. Чула сам данас и заиста је велика штета.

  drazen78bl, 16.05.2011. 01:03:24

  Слажем се у потпуности!

  Божо Чукеранац, 16.05.2011. 10:42:08

  Божо, почињем да вјерујем да си и ти био кандидат у „ем-зеу“ и да те Дражен побиједио, чим не можеш да заборавиш.

  🙂 Шалим се!

  Дражен је озбиљан човјек, немој да га зезаш више! Мислим да се заиста труди да помогне и драго ми је што постоје људи који указују на проблем обичног човјека.

  Што се тиче ове приче са Старчевице, нисам то никада написала, али мислим да је корист прије свега у томе да су уозбиљили причу око „ем-зеаова“. Слажем се са твојим мишљењем око градоначелника у успјеха у БЛ за ових 8 година, који примјете и сви који дођу са стране, али недостатак је у томе што је све рађено у Центру, и понешто ван њега. Рачунало се на подршку из „ем-зеова“, њихови људи су били тамо, зна се да су „ем-зеови“ главни предлагачи пројеката… Сада ће ипак морати мало да прошире круг! И не односи се то само на Старчевицу!

  Ето, од Лемијевог, постала сам Драженов адвокат! 🙂

  Божо је супер лик и када псује, псује некако са стилом. 😀 Некад малчице претјера, али у суштини врло духовито објасни неку ситуацију, па и на помало … начин! 😀

  buddha, 16.05.2011. 13:34:04

  Будиша, када сам ја хвалила ову власт у погледу економске приче? Никад.

  Ипак, нису они сами криви, ово је посљедица систематског уништавања народа, осиромашивања, која траје годинама. Да су ови можда најгори, да је Влада смијешна, да су потрошили милијарде без плана и програма… то сам овде много пута написала!

 20. anja banja luka, 17.05.2011. 00:07:40

  Будиша, када сам ја хвалила ову власт у погледу економске приче? Никад.

  Ипак, нису они сами криви, ово је посљедица систематског уништавања народа, осиромашивања, која траје годинама. Да су ови можда најгори, да је Влада смијешна, да су потрошили милијарде без плана и програма… то сам овде много пута написала!

  Пази приче, сад нису они криви? Па ко је крив што је проћердано 1,6 милијарди марака и завалио нас у дужничко ропство од 2милијарде марака? Ајде Ања гукни, ко је на власти 6 година? И ти можеш наћи једну добру ствар за ову власт. Гори су од Радована. Ово данашње вријеме је идентично оном поратном времену кад су људи се убијали бомбама по Господској, у Борику…

 21. Како можеш такве неистине писати? Гдје ти је образ? Зар у проспекту СНСД-а стоји императив вријеђај гдје стигнеш и без граница Младена Иванића? Иванић није на власти већ 7 година, а не патиципира у власти већ 5 година. И он ти је као такав крив?

  Какав год био Иванић, бар није месар лакташки и има мало више културе од Додика.

  Мене фасцинирају људи попут тебе, шта ви видите у том човјеку, који је у вријеме највеће несреће по српски род шверцовао Ронхил и директно финансирао клање и протјеривање 250000 људи? Само ми то објасни, чим те фасцинира Додик да можеш наћи ЈЕДНУ добру ријеч за њега?

 22. Како није 7 година на власти? Ае, што би рекао Хунтелар, за нас правнике иначе важи да смо као слаби математичари, али баш да не знамо да бројимо на прсте (од једне руке 😀 )…

  Будиша, био је на власти.

  Лијепо ти кажем да престанеш да извлачиш из контекста. Никада нисам хвалила Додика у погледу економске приче. Напротив.

  Имаће моје поштовање за политички рад. Зауставио је пренос надлежности и за то сам му веома захвална. Нажалост, неки нису свјесни неких ствари.

 23. Колико ме памћење служи Микеревић је пао крајем 2004, Букејловић преузео 2005, да би га годину дана касније наслиједио Додик. иако си правник, ваљда си учила сабирати и одузимати до 10 и додај још 1.

  Политички рад му је за дивљење! Бори се за хрватски ентитет у Босни. Који је то пренос надлежности зауставио? Гдје је био кад су се преносиле надлежности раније? Тркељаш те безвезне мантре, док статистика биљежи све већи број НЕЗАПОСЛЕНИХ, ху угашених предузећа захваљујући наметима које је успоставио човјек ком се дивиш.

  Мене су учили да поштујем оног ко поштује МЕНЕ, а пошто је Додик обавио велику нужду на 90% младих, и запослио само своје ПОДОБНЕ (сјети се оних предизборних дописа о запошљавању, како је кћер ухљебио), ја о том човјеку мислим све оно најгоре! Ти да си морална особа, правник, како ти кажеш требала би поднијети ТУЖБУ против тог човјека, а не да му се дивиш.

  Психа људи је чудна, поготво код жена. Свршавају на појаву Додика, шта оне виде у њему, да ли виде потенцијалног мужијака или власт (силу) коју тај човјек посједује?

 24. Будиша, неозбиљан си и са тобом не треба улазити у расправу. Нема разлке у „био на власти“ и „партиципирао у власти“. Твоја нетрпељивост према човјеку је једноставно нетрпељивост по дефиницији. Што се приче око мужјака тиче… Божо је очигледно ОПЕТ у праву. Могуће да та нетрпељивост потиче управо од тога.

 25. Ето каква си ти, кад ти подастрем аргументе ти гураш главу у пијесак. Кад те питам да ми наведеш које је то надлежности сачувао Додик, ти ми кажеш да сам неозбиљан. Питам те због чега се ти дивиш њему, ти бјежиш и нећеш да одговориш. И ко је сад неозбиљан?

  Пусти празну причу, од ње се не живи! Шта ти имаш од тога што је Кетрин Ештон била у БЛ? Шта Биљана Плавшић има од сликања са Мадлен Олбрајт и онај Француз што је долазио? Ништа… Вртећи се укруг СНСД само нам узимају енергију и вријеме! 5 година је прошло од једног лажног рефендума до другог лажног референдума. Баш ме занима кад ће поново понудити референдум? Шта је било са демаркационом линијом што је помињао пред изборе? Осим што је Глигорић добио канцеларије плаћене 5000марака по м2, ништа. Општински катастар отишао у пизду материну (код Инцела), сад ти треба дан хода да дођеш до њега…

  Е то је оно чему се ти дивиш. Дивиш се лажима, гладним и незапосленим људима, празним новчаницима. Заиста имаш и чему да се дивиш!

 26. Кад читам шта пишеш о потезима владајућих, просто останем затечен са колико љубави и поштовања пишеш. Из сваке реченице љубав извире, додуше неузвраћена ал’ шта да се ради…битно је да се људи воле, макар и једнострано 😛

 27. ilija22, 17.05.2011. 15:52:32
  Podijelila im pozicija da glume opoziciju.
  Mozda im je Tadic dao visak svojih kosuljica,to je njegov stil(onako malo sportsko-razdrljeno-zavodnicki).

  Osim ocigledne cinjenice da se vole slikati i pozirati,ne vidim ovdje opoziciju,vise mi lici na neki skup,tipa cekanje u redu za humanitarnu….“cekamo vec 5 godina i nikako da nam udijele kravatu“….

 28. Гласао си за онога ко ти је помогао, што значи да си поткупљив и користољубив. Гласао си за неодговорног лика којег студенти чекају по 10 сати да се појави на испиту, гласао си за лика који је отворио један од првих приватних „универзитета“ који школује кадар од којег ћемо и ти и ја чекати посао ко зна колико, а да не говорим о томе шта такве „високошколске установе“ представљају за будућност нације! Хоћеш још? И мени кажеш да сам неморална и да немам образа! Страшно!

  Драж, како се зове ова Будишина ситуација, гласати за СНСД, а обожавати ПДП. 😀

 29. Ања, то што сам дао глас Мирјанићу (не СНСД-у) се зове имати ОБРАЗ, нисам заборавио кад нам (МИ) је помогао (оставио ми је 300марака у џепу и нисам изгубио годину дана живота).

  Нажалост, образ је за тебе и теби сличнима мисаона именица, јер кад немаш ниједан аргумент у своју одбрану онда имаш потребу да ниподаштаваш саговорника. То се зове глупост, незрелост, и дисквалификује те као саговорника.

  Дијалог се води аргументима и чињеницама, а не омаловажавањем саговорника, и било би ружно да ја тебе извријеђам као дјевојку (жену) шта већ да си.

  Ово што си набројала о његовим особинама то је све тачно, али је и тачно да тај човјек је ЈЕДИНИ пријатељски настројен према студентима.

  Питање приватних факултета није тема ТВОГ ПОШТОВАЊА политици коју води лакташки сељак. Покушаваш скренути тему јер знаш да си говно појела.

  Иванић какав је такав, бар је остао искрен и достојанствен у овом рингишпилу лажних референдума. Он зна направити новац за разлику од човјека који не зна, чији мозак није еволуирао даље од шверца Ронхла.

  Закључак:
  Живи си доказ оне култне изреке студенти права дупе – глава!

  УП. Ко се љути… 😛

  ……. пије Тутифрути B-)

 30. Види се ко је извријеђао саговорника, из приложеног!

  Користиш неистине и људима приписујеш оно што никада нису изговорили!

  Гласао си за СНСД, а то што ниси свјестан тога… говори довољно!

  Гдје су паре које је направио??? Праве се у Сарајеву од надлежности које је пренио или…???

  Ипак је у питању прича око мужијака! Ту очигледно почињу сви проблеми. :P:P:P

  Дражен ће да их ријеши када постави дијагнозу!

 31. Губи Република. 50 милиона од задњег пута, захваљујући томе што је он пристао на неповољан систем расподјеле средстава од ПДВ- а. То не кажем ја, никада нисам тврдила да сам стручњак у томе, то кажу његове колеге са Универзитета и доктори економских наука. Питај људе око себе.

  Мани се више тих флоскула, разумијемо, не разумијемо, порески систем, овај, онај…

  Неко ко пореди таблице и губитак финансијске самосталности… доољно је такође рекао о себи.

  Платили смо, као Република, одштету коју је та странка направила у послу са Литванцима око Рафинерије. 20 милиона? Платићемо и концесије које је дао за ХЕ на Врбасу…

  Од све те стручности, ја не видјех никакву корист по Српску, баш никакву.

  Једино је Ценићка оставила суфицит у буџету. Онај којег обожаваш, стручњак, није!

  „Општински катастар отишао у пизду материну (код Инцела), сад ти треба дан хода да дођеш до њега…“???

  ПОЛА САТА ОД ГРАДА. Шта си ти Будиша? Пуж?

  :D:D:D

 32. Јеси ли ти положила Политичку економију?

  Теби не вриједи објашњавати зашто је Иванић пристао на такву расподјелу новца. Не помаже ни чињеница даа су велики СРБИ високо акцизну робу набављали у МХФ и тамо плаћали порез, а робу продавали у РС. 50 милиона РС губи јер је Додик (био Џомбић) НЕСПОСОБАН да се ДОГОВОРИ око подјеле. И ти проблеми су од прије три године, а твој ПОШТОВАНИ је 6у годину на власти, опет си погријешила.

  20 милиона је изгубио МИКЕРЕВИЋ, и тај човјек је ЦРНА МРЉА ПДП због ког је Иванић платио високу цијену. Са друге стране, тих 20милиона је само трећина од 60милиона колико тражи ЧЕЗ!

  Дођи па види јесам ли пуж ил’ нисам 😛

 33. Осјећам да јеси, тако да нема потребе да губим вријеме 😛

  Нисам ништа погријешила око расподјеле средстава од ПДВ- а, питала сам људе и не да ми се да објашњавам. Наравно да су индиректни порези на централном нивоу, али он је изабрао најгори систем расподјеле и кажем опет, не кажем ја, кажу стручњаци.

  Па најбоље је да Додик отпусти Џомбића и каже да је црна мрља у странци. НАЈГОРИ људи у Републици, од када постоји, дошли су из те странке. То што нису више политички активни или су изашли из странке… то је пета прича. Микеревић је САМ изашао из странке, колико се сјећам.

  Та странка је била у СВАКОЈ власти од када је настала. Ништа нису урадили позитивно за све те године!

  Једино што је добро урадио Иванић јесте анализа о потреби да се РС не мијеша у формирање власти у Федерацији, што сам похвалила и овде, више пута.

  Ово се не полаже у оквиру Политичке економије већ Финансија и финансијског права!

 34. Још само да кажем да за Чез нисмо платили још, мислим и да нећемо. Тако сте говорили и за потраживања Телекома Аустрија па се завршило како се завршило. Повољно!

  Увијек сам тврдила да је ова Влада, и она претходна, гомила неспособњаковића која није урадила баш ништа за економију, која је потрошила силни новац, дотукла привреду, прва сам овде поставила питање Додику зашто је слагао бираче када је рекао да ће 2011. бити година привреде и да ли је под тим мислио на ревитализацију исте или докидање?!

  Смета ми када људи критикују некога једноставно по дефиницији, као групица папагаја овде, која удари по Додику од јутра до мрака и критикују и боју кравате, одијела… То је неозбиљно, сувишно, и такви за мене губе кредибилитет.

 35. Ето видиш, да си учила са разумјевањем политичку економију разумјела би Иванићеве потезе (доношење политичких одлука се тумачи помоћу економских начела). Надам се да ниси била још једна од оних у низу што надркају сисе као бараба курац и изађу пред Бабића, а он слини…ах-а-ха-ха

Оставите одговор