СДС: Главни одбор разматра новонасталу \’\’референдумску\’\’ ситуацију

Српска демократска странка сутра ће на Главном одбору размотрити новонасталу ситуацију у Републици Српској, након што су предсједник Милорад Додик и високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон констатовали да референдум у РС о наметнутим законима високог представника, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ, за сада није неопходан. "Ово је нова ситуација […]

петак, мај 13, 2011 / 14:50

Српска демократска странка сутра ће на Главном одбору размотрити новонасталу ситуацију у Републици Српској, након што су предсједник Милорад Додик и високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон констатовали да референдум у РС о наметнутим законима високог представника, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ, за сада није неопходан.

"Ово је нова ситуација за нас и ми у овом тренутку не видимо све аспекте, односно немамо информације шта се све десило и шта је предвиђено да се деси", рекао је Босић Срни.

Он је додао да, у сваком случају, СДС очекује да предсједник Додик поново изађе пред Народну скупштину РС.

"СДС ће сутра на Главном одбору расправљати овој новонасталој ситуацији и донијети конкретан став" – рекао је Босић.

Предсједник РС Милорад Додик изјавио је данас да референдум за сада није неопходан јер је највиши врх ЕУ спреман да отвори структурални дијалог о питањима рада и функционисања правосуђа у БиХ.

Додик је рекао да ће на основу ове понуде ЕУ, затражити од Народне скупштине РС да предложи одлуку која ће адекватно осликати новонасталу ситуацију и изразио увјерење да ће добити подршку парламента РС.0 КОМЕНТАРА

 1. Moj bosiću, ne samo ti da si bos, to si i zaslužio hodajući za dodikom ko kučence, već i nas po ne zna koji put obruži.Izašao pred lijepu đevojku ketrin sa osmijehom k’o da očekuje patrijarha, i to lijepo izašao pred dvore, kleknuo pred nju i raširio bijelu zastavu.
  Nisi me ti iznenadio bosiću, ogi ti sepovukao pa ni ne bijeli, ali me iznenađuje stevandić i njegovo udvorništvo caru. Zar on nije vidio da car diže bijelu zastavu, da aminuje eu uvođenje i vrhovnig suda bih, da su ustavne promjene i treći entitet pred otvorenim vratima.
  Stevandiću, on je opasan tip, radi nam o glavi, zaustavi ga!

 2. СДС има очигледан проблем да се одљепи од ових Додикових политичких циркуса у којима учествује, а да се не заљепи са Иванићем и Чавићем који су већи циркус од овога. А колико се Стевандић удварао Додика неку вече дошло ми мука. Можда човјек замишља да је он његов бивши шеф Слобо Милошевић. Иако се пуно не уздам ни у СДС потребна нам је нека нормална алтернатива. А стање је прилично јадно гдје год се окренеш.

 3. Ово се зове класична испала..прогутајте кнедлу СДС-овци умјесто колача са прославе референдума за који сте се толико отимали!
  Ко се са ђаволом у коло уфати нићи ће му и реп и рогови, и ђокица се опра неком причом а ви мамурате до ујутро, па ако се неко пробуди без главобоље нек каже коју за новине..ионако се нема шта паметно ни рећи ни чути!
  Још једно непотребно разочарење од СДС-а!

Оставите одговор